Tielt krijgt subsidie voor aankoop leegstaand pand Van Maele

Het voormalige pand van elektrozaak Van Maele in Schuiferskapelle werd eind vorig jaar gekocht door de stad Tielt. © SV
Redactie KW

De stad Tielt heeft een subsidie gekregen voor een herbestemming van het voormalige handelspand van elektrozaak Van Maele. Dat pand in Schuiferskapelle werd eind vorig jaar gekocht door de stad. Het gaat om een subsidie van 88.290 euro.

In het kader van een herbestemming van de leegstaande bedrijfsruimte werd een subsidieaanvraag ingediend bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Met positief resultaat. De stad Tielt krijgt 88.290 euro, goed voor 30 procent van de totale aankoop- en transformatiekosten. Wat de stad precies zal aanvangen met het pand ligt nog niet vast. “De centrale ligging biedt heel wat mogelijkheden voor diverse activiteiten van plaatselijke verenigingen en handelaars in het pand”, aldus schepen bevoegd voor Schuiferskapelle Klaas Carrette (CD&V).

“Het biedt tevens een tijdelijke oplossing voor de lokalennood zolang basisschool De Dorpsparel Club77 gebruikt.” Het pand kan in afwachting van een latere herbestemming als vergaderlokaal, exporuimte of tijdelijke pop-uplocatie gebruikt worden. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier