Team Waregem stelt volledige lijst en programma voor: “Stad opnieuw sexy maken”

Lijsttrekker Johan Vanhove: “We gaan voor een bruisend Waregem en zetten hard in op inspraak van de burger.”
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Dinsdagavond verzamelden de kandidaten van Team Waregem in Hotel T. Lijsttrekker Johan Vanhove stelde er de volledige lijst en de speerpunten van het programma voor. “We gaan voor een bruisend Waregem en zetten hard in op inspraak van de burger, we willen onder meer een centraal meldpunt waar inwoners met vragen en klachten terechtkunnen.”

Open VLD verraste eind vorig jaar met een gloednieuwe stadslijst, met plaats voor onafhankelijke nieuwkomers. Enkele maanden eerder stapte de partij uit de fractie met N-VA. In januari werd lijsttrekker Johan Vanhove voorgesteld, die met veel ambitie naar de kiezer trekt. “Het doel is om de absolute CD&V-meerderheid te breken, wij willen mee besturen”, klinkt het.

“We zijn tabula rasa gestart, zonder programma, maar met een duidelijke kijk op onze stad Waregem’, vertelt Johan. “Eerlijk, ik had niet verwacht dat we een volledige lijst zouden vullen. Het is een plezier om deze 33 enthousiaste en ondernemende mensen voor te stellen. Het zijn stuk voor stuk doeners, met een frisse en sterke visie op Waregem. Onze lijst representeert de ganse stad, alle deelgementen en buurten zijn vertegenwoordigd.”

Gekende gezichten

Op plek twee staat Deborah Dejaegere, gevolgd door gemeenteraadsleden Guy Van den Eynde en Maxim Laporte. Tussen de kandidaten zitten heel wat gekende Waregemse handelaars en horecagezichten zoals Ann Vander Eecken (Purly), Koen Vervaeck (Cappuccino), Kristof Mommerency (’t Fonteintje), Abdelrani Ettaibi (Emk Cleaning), Jonas Deforche (Viraco), Thibaut Lambrecht (Castor), Delphine Hostyn en Pieter De Vrieze van Bowling Stones en Wesley Lavens van ‘t Waregems Friethuis.

“Mensen maken het beleid, met die slogan trekken we naar de stembus”, gaat lijsttrekker Vanhove verder. “Veel inwoners vinden dat er niet geluisterd wordt, inspraak van de burger wordt daarom ons hoofdpunt. Zo willen we een centraal meldpunt waar iedereen met vragen en klachten terechtkan. Het is tof wonen in Waregem, maar er kan veel beter. Onlangs hoorde ik dat Waregem niet meer sexy is, wel, wij willen de stad opnieuw sexy maken.”

Mobiliteitsplan

“We ijveren onder meer ook voor een burgerbudget voor buurtprojecten, veilige schoolomgevingen en fietspaden, kwalitatieve voetpaden, een herziening van het mobiliteitsplan, en meer veiligheid, netheid en groen in iedere buurt.”

De volledige lijst en het programma ontdek je op https://www.teamwaregem.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier