Stad Oostende blijft nauw betrokken bij afhandeling faillissement KVO

Het faillissement van KV Oostende kwam ook ter sprake op de gemeenteraad. © Belga
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De voorbije dagen heeft het stadsbestuur met betrokkenen in het KVO-dossier gesprekken gevoerd. Er wordt nu uitgekeken naar de aanstelling van een curator. Zo bleek op de gemeenteraad maandagavond.

Het faillissement van KV Oostende kwam ook ter sprake op de gemeenteraad. Werner Verbiest (N-VA) en Reddy De Mey (Vlaams Belang) peilden naar een stand van zaken, de infrastructuur en de jeugdwerking.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD): “Er is geen bestuur bij KVO meer. Wij staan niet in de cockpit. De leiding is nog steeds in handen van de voorlopig bewindvoerder tot de rechter een curator aanstelt. Daarna zijn we wel een belangrijke gesprekspartner. We proberen nu al te helpen. Er waren al gesprekken met de bewindvoerder, de voetbalbond, de Pro League, de vertegenwoordigers van de jeugd en de erevoorzitters. Ik heb de rol van informateur gespeeld.”

Stadion

Tommelein verwees ook naar het huidige stadion. “In het contract werd bepaald dat we eigenaar konden worden als er geen profvoetbal meer was, maar in dat geval zitten we met een stadion zonder ploeg. Aan een stadion zijn ook kosten verbonden en het is belangrijk dat de belastingbetaler er niet voor moet opdraaien. We moeten de gesprekken in sereniteit en discretie voeren. We moeten de kalmte bewaren en wachten tot er een curator is aangesteld.” Tommelein kreeg lof van Nancy Bourgoignie (Vooruit) voor zijn serene aanpak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier