Stad Menen wil plekken van intimidatie in kaart brengen

Eddy Lust (foto JDR)
Redactie KW

Voel je je geïntimideerd op straat? Met Safer Cities wil Plan International Belgium die gevaarlijke plekken in kaart brengen. Ook bij de stad Menen springen ze op de kar. Daar kunnen jongeren via een QR-code meehelpen hotspots aan te duiden.

‘Safer Cities’

Iemand die ongepast nagefloten wordt, een persoon die in het nauw gedreven wordt of iemand die tegen zijn zin wordt staande gehouden? Intimidatie en ongewenst gedrag komen vaak voor, maar al even vaak wordt er geen gevolg aan gegeven. De stad Menen wil daar met Plan International Belgium komaf mee maken. Plan International lanceerde daarvoor Safer Cities.”

“Via het platform kan iedereen die dat wil een plaats pinnen waar ze slachtoffer of getuige waren van straatintimidatie. “Het doel is eenvoudig. Namelijk ervoor zorgen dat iedereen ongestoord door de straten kan lopen, zonder zich ongemakkelijk of bedreigd te voelen”, aldus burgemeester Eddy Lust (Open VLD), bevoegd voor Veiligheid.

Actieve rol

Stad Menen besloot meteen op de kar te springen en wil het project actief uitrollen op haar grondgebied. Met QR-codes wil ze vooral jongeren oproepen om dergelijke plaatsen in kaart te brengen. “Er is ook een actieve rol weggelegd voor een groep gemotiveerde jongeren. Zij kunnen helpen een campagne op poten te zetten om het platform bekend te maken bij hun leeftijdsgenoten”, klinkt het. (JDR)

Pinnen kan via www.safercities.be. Wie wil aansluiten bij de werkgroep, kan mailen naar veiligheid@menen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier