Raadszitting in OC de Leege Platse

© (Foto Belga)
Redactie KW

Vanaf juli komt de raad opnieuw fysiek bijeen. Dat besliste burgemeester Dirk Sioen vorige week. Niet alleen de raden komen opnieuw fysiek bijeen, ook alle andere andere beslissingsorganen vergaderen opnieuw in het gemeentehuis.

“Voor de raadszittingen trekken we echter naar een grotere locatie. Het is immers belangrijk dat we de veiligheid van zowel de raadsleden, het personeel als van het publiek kunnen garanderen”, aldus burgemeester Dirk Sioen. ” In OC De Leege Platse kunnen we die anderhalve meter garanderen en is er ook al een tribune en de nodige audio-installatie voorhanden. Kijklustigen zijn welkom in het OC maar kunnen ook opnieuw volgen via de livestream op de gemeentelijke website. Zo kan iedereen de raden bijwonen op de manier waarop hij of zij zich het comfortabelste voelt. Voor het eerst trekken we dus met onze gemeenteraad naar de Tovereseparochie.”

De gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van maandagavond 6 juli en maandagavond 14 september gaan dus door in OC De Leege Platse, Geluwestraat 10 te Beselare. “Ondertussen worden in de raadzaal vier digitale televisieschermen opgehangen zodat bij de terugkeer naar het gemeentehuis het publiek ook vlotter de vergadering kan volgen”, aldus schepen van IT Koen Meersseman.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.