Na meer dan 20 jaar weer een afdeling van Vooruit in Maldegem

Redactie KW

Na 20 jaar heeft de socialistische familie weer voet aan de grond in Maldegem. In aanwezigheid van voormalig voorzitter van Vooruit Conner Rousseau, federaal Volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke en burgemeester van Zelzate Brent Meuleman, werd zaterdagnamiddag in café Twit Peird de officiële start van de Maldegemse afdeling van Vooruit gegeven.

Met Sara Blomme heeft de nieuwe afdeling ook al een kandidaat (opvolger) op de Vlaamse lijst van Vooruit voor de verkiezing van 9 juni.

Het zijn Sara Blomme, Kevin Debuysere en Kevin Claeys die met hun jeugdige socialistische overtuiging vorig jaar de fundering hebben gelegd van de Maldegemse Vooruit-afdeling. “Wij hebben de afgelopen maanden veel huisbezoeken afgelegd. Wij raakten er steeds meer van overtuigd dat ook in Maldegem mensen vinden dat Vooruit nog de enige partij is die het opneemt voor gewone werkmens. Daarom willen wij in Maldegem een Vooruit-afdeling hebben die mee haar schouders onder de doelstellingen van de partij zet”, aldus Sara Blomme.

De nieuwe Vooruit-afdeling zet zich nu in voor de verkiezingen van 9 juni en wil daarna nagaan of ze ook al klaar is om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier