N-VA Kortemark vervangt overleden koppel niet op lijst voor gemeenteraadsverkiezingen: “Passend eerbetoon voor Janice en Janick”

Wijlen Janice en Janick waren gedreven leden van N-VA en stonden beiden op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. © gf
Stefan Vankerkhoven

N-VA Kortemark zal Janice Deraeve (30) en Janick Andries (29) niet vervangen op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Op die manier willen we een passend eerbetoon geven aan het overleden paar”, zegt voorzitter Wim De Coninck. Het koppel overleed na een zwaar ongeval in Ruddervoorde. Ook hun dochtertje overleefde de klap niet.

Het tragisch ongeval langs de autoweg E403 in Ruddervoorde zaterdagnacht, toen een dronken chauffeur de auto van het jonge gezin uit Handzame aanreed, heeft ook diepe wonden geslagen bij de N-VA in Kortemark.

Gedreven leden

Janice en Janick waren gedreven leden van N-VA en stonden beiden op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die telde 23 kandidaten, N-VA Kortemark besliste om een lijst met slechts 21 namen in te dienen.

“We gaan niet op zoek naar vervangers voor Janice en Janick. Dat is onze manier om hen te eren als partij”, zegt voorzitter Wim De Coninck, die een goede vriend was van het jonge koppel.

Ook hun dochtertje Maithé (8) liet het leven in de crash. De dronken doodrijder, die al veertien veroordelingen voor inbreuken in het verkeer en openstaande boetes had, is door de Brugse onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij werd al eerder betrapt op rijden onder invloed.

Lees meer:

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier