Lijst Dedecker presenteert vernieuwde kandidatenlijst: “Ben trots op wat we bereikt hebben”

Het grootste deel van de lijst (foto PG)
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op 30 augustus 2024 stelde Jean-Marie Dedecker in restaurant ‘Walrave’ de kandidatenlijst van Lijst Dedecker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Middelkerke voor. Met elf nieuwe gezichten, waaronder restaurantuitbater Vincent Maeyaert en bestuurskundige Filip De Meulenaere, combineert de lijst ervaring met vernieuwing. Lijst Dedecker heeft met deze samenstelling de ambitie om opnieuw het vertrouwen van de kiezer te winnen.

In zijn toespraak benadrukte Dedecker de resultaten van de afgelopen legislatuur. “Onder ons bestuur heeft Middelkerke de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. We hebben evenementen georganiseerd die niet alleen lokaal, maar ook nationaal en internationaal aanzien genieten, zoals ‘Tien Om Te Zien’, de Proximus-arena, het Belgisch en Europees Kampioenschap wielrennen en het Olympisch Festival.”

“Op sportief vlak hebben we stevig geïnvesteerd: er kwamen een nieuwe sporthal, zwembad, fitnesscentrum, padelbanen, een pumptrack en een topsportturnhal bij. Cultureel hebben we met ‘Het Silt’ een uniek complex neergezet met een hotel, restaurant, casino en feestzaal. We hebben daarnaast ‘De Zwerver’ in Leffinge nieuw leven ingeblazen en enkele kerken omgevormd tot musea.”

“Voor onze jeugd hebben we een nieuwe fuifzaal en een jeugdcentrum gerealiseerd en ook op het gebied van onderwijs en kinderopvang hebben we grote stappen gezet. In Westende staat nu een splinternieuwe gemeenteschool en voor het eerst kunnen jongeren in Middelkerke naar het secundair onderwijs. De kinderopvang werd uitgebreid in Middelkerke, Leffinge en Westende en in Lombardsijde is een crèche in aanbouw.”

“We hebben ook aandacht besteed aan onze senioren en mensen die het moeilijk hebben: er zijn nieuwe sociale en assistentiewoningen gebouwd en gerenoveerd. Vele straten, zoals in Schore, Slijpe en Leffinge, werden vernieuwd en veiliger gemaakt. En de vernieuwde Koning Ridderdijk in Westende is een parel aan onze kroon. Dit alles hebben we mogelijk gemaakt met een totaalbedrag van 203 miljoen euro aan nieuwe investeringen. En dat terwijl we de personenbelasting hebben verlaagd van 5% naar 3%, wat ons nu de eer oplevert de vijfde laagste personenbelasting in Vlaanderen te hebben. Dat is wat we hebben bereikt, en daar ben ik trots op”, zegt Dedecker.

De lijst, met Jean-Marie Dedecker als lijsttrekker en schepen Dirk Gilliaert als lijstduwer, bevat vertrouwde namen zoals schepenen Henk Dierendonck, Natacha Lejaeghere en Dirk De Poortere en gemeenteraadsleden Chris Niville, Lieve Landuyt, Leen Verstraete, Noëlla Wauters, Marissa Van Boven en Geert Van Kerschaver. Zij worden geflankeerd door de LDD-bestuursleden Eric Vandewalle en Ingrid Vandenberghe die ook in 2018 op de lijst prijkten.

Vernieuwing

Lijst Dedecker zorgt daarnaast ook voor heel wat vernieuwing. “We versterken onze lijst met niet minder dat elf nieuwe kandidaten”, duidt Jean-Marie Dedecker. “Met Filip De Meulenaere (voormalig zaakvoerder van Chocolaterie Vereecke) brengen we een gedreven en welbespraakte master in bestuurskunde naar de lijst. Vincent Maeyaert, de sympathieke restaurantuitbater van restaurant Regina te Westende zet zijn eerste stappen in de politiek. Nancy Casteleyn-Depuydt, manager van Casteleyn Horeca, wordt samen met ouwe getrouwe Gino Moeyaert, administratief medewerker Politiezone Oostende, onze vertegenwoordiging in Leffinge.”

“Chris Debeuckelaere is een zelfstandige vertegenwoordiger die producten aan kapperszaken verkoopt. Nathalie Huyghebaert en Christine Sys komen ons financieel team versterken, ze zijn respectievelijk boekhouder en ambtenaar financiën. Lindsay Lems is een bom van jeugdig enthousiasme en inzet, als jongere engageert ze zich in Jeugdhuis Paravang, de Chiro Westende en de jeugdraad. Kinesitherapeut Luc Vanden Berghe uit Westende en Machteld Landuyt-Meerschaert komen onze senioren op de lijst versterking bieden, en Wim Dedecker vervangt zijn broer Tom.”

“En last but not least op de voorlaatste plaats en mede-lijstduwer zijn we trots om de charismatische en gracieuze Ethel De Blieck op onze lijst te mogen verwelkomen. Als zaakvoerder van verzekeringskantoor en bank AXAfin te Westende en als partner van Nico Norré (Norré-Behaeghel) beschikt ze over tonnen bagage als bestuurder die haar in de politiek ten goede zullen komen”, besluit Jean-Marie Dedecker.

Werk aan de winkel

“Maar er is nog werk aan de winkel”, voeg ik er aan toe. “Zo willen we de vernieuwing van de zeedijk in Middelkerke doortrekken en het Marshallplan voor Westende-Bad verder uitvoeren. Ook de toeristische ontsluiting door middel van een ring met brug rond Middelkerke staat hoog op onze agenda, net als de bouw van het nieuwe gemeentehuis op het Marktplein. En er zijn nog heel wat punten die klaarliggen om aan te pakken”, besluit Jean-Marie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier