Jean-Pierre Deven stopt als schepen in Ingelmunster en verlaat politiek: “Gezondheidsredenen gaven de doorslag”

Jean-Pierre Deven stopt na bijna twee jaar als schepen. © FODI
Depypere Patrick

Jean-Pierre Deven stopt als schepen in Ingelmunster. Hij werd op 22 september 2020 aangesteld en houdt het twee jaar later voor bekeken. Gezondheidsredenen liggen aan de basis van zijn beslissing. Tijdens de gemeenteraad van september zal hij zijn ontslag geven. Jean-Pierre volgde destijds Nadine Verheye op, zij keert nu terug.

Jean-Pierre Deven (63) is getrouwd met Carine Renier (65). Samen runden ze 33 jaar café De Fagot in de Stationsstraat. Sinds januari 2013 zetelt Jean-Pierre als onafhankelijk raadslid voor De Brug.

Na de verkiezingen van oktober 2018 werd hij nipt geen schepen omdat er één schepen minder werd aangesteld. Hij werd wel voorzitter van de gemeenteraad. Toen Nadine Verheye (N-VA) als schepen stopte, nam hij in september 2020 haar plaats in.

Maandagavond zou Jean-Pierre tijdens de gemeenteraad zijn ontslag als schepen geven, maar toen nam ook Els Leysen afscheid. Zij was zestien jaar lang gemeenteraadslid voor oppositiepartij CD&V, waarvoor Jean-Pierre de lippen stevig op elkaar hield.

Olifantenvel

Jean Pierre Deven bevestigde ons echter dat hij stopt als schepen. “Normaal moet dat meegedeeld worden tijdens een gemeenteraad en dat zal ik in september ook doen”, zegt hij.

“Ik heb het allemaal een beetje onderschat. Ik moet aan mijn gezondheid denken. Mijn vader was heel jong toen hij stierf aan een hartfalen. Vorig jaar onderging ik een screening en ook recent deed ik een hartonderzoek.”

Jean-Pierre stelt dat hij iemand is die graag goed doet voor de mensen, maar in de politiek is dat niet altijd mogelijk. “Je moet olifantenvel hebben”, zegt hij nog.

Nadine Verheye keert terug

Jean-Pierres opvolger wordt Nadine Verheye. Opvallend, want hij verving haar toen ze in september 2020 afscheid nam. Ze neemt zijn volledige pakket over: cultuur, bibliotheek, erfgoed, leefmilieu, duurzaamheid, afval, nieuwe inwoners, dierenwelzijn, buurtwerking en participatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.