Zoon van Leopold Lippens komt op bij gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist

De zoon van wijlen Leopold Lippens, Valéry Lippens, zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. © gf

De zoon van wijlen Leopold Lippens, Valéry Lippens, zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Hij wordt lijstduwer voor de partij Gemeentebelangen. Dat bevestigt burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen). Lippens volgt zo in de voetsporen van zijn vader, die 40 jaar lang burgemeester was in Knokke-Heist.

Jarenlang hield Lippens junior zich van het politieke toneel, maar nu besluit hij toch deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij komt als lijstduwer op met Gemeentebelangen in Knokke-Heist, de partij waarbinnen zijn vader, wijlen Leopold Lippens, 40 jaar burgemeester was van de kustgemeente.

“Achter de schermen werkte Valéry al twee jaar mee met onze groep, maar nu treedt hij ook op de voorgrond”, zegt burgemeester Jan Morbee.

Aanwinst

Volgens Morbee is Lippens een aanwinst voor de partij. “Hij kwam de afgelopen jaren naar elke vergadering en hield zich intensief bezig met het reilen en zeilen van Knokke-Heist. Hij wil onze partij steunen en staat daarom mee op de lijst.”

Dat Valéry Lippens de brokken moet komen lijmen in de kustgemeente na de woelige periode na het overlijden van zijn vader, ontkent Morbee. “De rust is sinds enkele maanden teruggekeerd in onze gemeente dus hij moet geen orde op zaken komen stellen”, klinkt het. “Valéry heeft goed nagedacht over zijn keuze. Onze bevolking heeft al 40 jaar vertrouwen in Gemeentebelangen en in de naam Lippens. Diezelfde naam komt nu opnieuw mee met onze lijst en daarmee wil hij aantonen dat hij achter onze partij staat.”

Visie vader

Valéry Lippens drijfveer om bijna drie jaar na het overlijden van zijn vader aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen voor Gemeentebelangen, is vooral omdat hij de visie van zijn vader voor Knokke-Heist wil voortzetten. “Ik ben verheugd deel uit te maken van dit vernieuwde team dat bestaat uit een gezonde mix van veelbelovende jonge talenten als ervaren kandidaten, allemaal gedreven door dezelfde passie voor onze gemeente”, aldus Valéry Lippens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier