Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro spenderen aan een vernieuwde parking aan Zillebekevijver. (foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.

De gemeenteraad boog zich over de lastvoorwaarden en gunningswijze voor de optimalisatie van de parkeerzone van Zillebekevijver, maar CD&V had bij monde van Miet Durnez toch enkele bedenkingen bij het voorstel. “Wij maken ons grote zorgen over de wandelaars en fietsers. De parking ligt op het verste punt van de inrit. Dat wil zeggen dat je met de wagen zowel de fietsknooppunten als de wandelknooppunten en ook de mensen die gewoon rond de vijver willen wandelen, moet kruisen. Daarom vinden we het niet goed om die parking te optimaliseren. Kan dat geld niet beter besteed worden op een andere locatie? Mocht dit toch definitief zijn, dan hopen we dat er op zijn minst verkeersremmende maatregelen genomen worden.”

In goede banen

“Op vandaag is het daar helemaal niet veilig, want er is zelfs geen weg die daarnaartoe leidt”, reageerde schepen Ives Goudeseune (Vooruit). “Je komt plots op een open plaats. Sommigen vlammen daarop. Nu zullen we dat beter in goede banen kunnen leiden. En als het nodig is, dan zullen we daar inderdaad nog een poort of iets dergelijks plaatsen, zodat voetgangers en fietsers voorrang hebben. Dat moet wel nog uitgewerkt worden.”

“Het is jammer dat de camperparking uitbesteed is en niet meer van de stad, want anders was dat een goede locatie geweest en dan had je geen conflict gehad met voetgangers en fietsers”, besloot Miet Durnez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier