Oppositiepartij Respect klaagt onveilige Aalterstraat en Bruggesteenweg aan: “Slecht verlicht en donker”
Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond hekelde oppositieraadslid Chris Hullebusch (Respect) de lamentabele toestand van de Aalterstraat, vanaf de aansluiting van de Ringlaan tot aan garage Van Loocke. “Als we geen actie ondernemen, gebeuren daar nog zware ongevallen”, aldus Hullebusch.
“We hebben het hier over een van de drukste invalswegen van Ruiselede, een weg die bovendien ook gebruikt wordt door scholieren en kinderen”, aldus Hullebusch. “Het is er slecht verlicht, donker en onveilig. Die situatie sleept al jaren aan en het probleem wordt steeds maar vooruit geschoven. Ik herinner me dat het nog een van de actiepunten was bij de vorige kiesbeloftes. Voorlopig zonder resultaat.”
Smalle fietspaden
‘Wegen in slechte staat tijdig en duurzaam herstellen’, stond inderdaad zes jaar geleden al op het kiesprogramma van alle toenmalige partijen. Vandaag is dat deel van de Aalsterstraat nog steeds een met diepe putten bezaaid wegdek, herhaaldelijk opgelapt met tijdelijke asfaltvullingen. Opvallend zijn de wel erg smalle en slecht verlichte fietspaden, waar het beetje asfalt afbrokkelt in diepe, gevaarlijke zijsleuven waar fietsers een noodsmak kunnen maken. In zijn geheel oogt de Aalterstraat als één vermoeid stuk verdriet.
Niet evident
Burgemeester Greet De Roo (RKD) kon zich volledig vinden in de noodzaak tot herstel. “We zijn zeker vragende partij, om daar zo snel mogelijk iets aan te doen”, aldus De Roo. “Maar voor een grondige aanpak moeten we een omleiding voorzien, wat in het licht van de grootschalige werken aan de Bruggestraat en in Doomkerke niet zo evident is. Misschien kunnen we overwegen om alvast de fietspaden een opknapbeurt te geven.”
Totaal verbod
Respect-raadslid Marnix Van Daele stipte nog een tweede probleempunt aan: de werken aan de Bruggesteenweg in Doomkerke, ter hoogte van het America-plein. “Bestuurders die van Beernem komen, zien nabij Doomkerke een totaal verbodsteken midden op de splitsing en weten niet beter of ze moeten rechtsomkeer maken”, aldus Van Daele. “Eigenlijk zou er bij moeten staan: uitgezonderd plaatselijk verkeer.” Controle ter plaatse toont inderdaad dat een totaal verbodsteken de splitsing domineert, al staat er helemaal rechts – redelijk onopvallend langs een haag – ook een verbodsteken met ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. Burgemeester De Roo beloofde de situatie te zullen bekijken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier