Oppositie verwijt meerderheid dat er amper nog beweging zit in uitrol Pittems mobiliteitsplan

Oppositiepartij NPE vindt dat de uitrol van het mobiliteitsplan na de aanpassingen aan de scholen nagenoeg stil is gevallen. © JG
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Tijdens de Pittemse gemeenteraad op maandagavond 26 februari nam oppositiepartij NPE de variaronde te baat om vragen te stellen rond de verdere uitrol van het eerder goedgekeurde mobiliteitsplan en de toekomstige planning hiervan.

Tijdens de variaronde van de gemeenteraad maakte oppositieraadslid Christophe Vancoillie (NPE) van de gelegenheid gebruik om nadere info te vragen rond het gemeentelijk mobiliteitsplan. “Dat plan werd enkele maanden geleden al goedgekeurd en begin september werden de in het plan voorziene aanpassingen aan de basisscholen doorgevoerd. We zijn nu enkele maanden later, maar van verdere maatregelen komt er momenteel weinig in huis. Wat is de planning voor de verdere implementatie ? Zijn er metingen gebeurd met het oog op de al uitvoerde punten en met het oog op toekomstige aanpassingen en welke impact deze zullen hebben ? Graag toch wat meer concrete info.”

Fietsstraten

“Laat ik beginnen met te vermelden dat er het voorbije jaar heel wat metingen gebeurd zijn die de basis gevormd hebben voor het huidige mobiliteitsplan”, antwoordde burgemeester Denis Fraeyman (CD&V) hierop. “We doen zelf ook regelmatig wat metingen en daaruit is gebleken dat onder meer het verkeer in de Kauwstraat en de Heidenskerkhofstraat het voorbije jaar stabiel gebleven is en dat er in beide straten gemiddeld 50 km/u gereden wordt, dit waar de beide straten in de toekomst zone 30 zullen worden. Deze maatregel voor de dorpskern zal waarschijnlijk eind dit jaar zal uitgerold worden.”

Knip

“Wat de inrichting van de fietsstraten betreft, willen we dit sowieso pas doen nadat de werken aan de Tiengebodenstraat voltooid zijn, omdat dit anders voor problemen zou kunnen zorgen. We voorzien dat de fietsstraten in het centrum tegen de vakantie in voege zullen zijn. Wat de knip aan de Kromte betreft, hierover zitten we momenteel rond de tafel met het Agentschap Wegen en Verkeer en met De Lijn, want deze laatste ziet een probleem aan het kruispunt met de Vijfstraat. Volgens De Lijn kunnen de bussen daar moeilijk draaien. Van zodra we er uit geraken kan hier werk van gemaakt worden. Wat tenslotte de knip aan de Egemstraat betreft, dit moet nog volledig bestudeerd worden, dus hier is nog geen definitieve termijn op te kleven.”

Na de aanpassingen aan de scholen ligt de uitrol van het mobiliteitsplan volgens oppositiepartij NPE nagenoeg stil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier