Oppositie Tielt breekt lans voor herstel landbouwwegen: “Kwestie van tijd voor er ongelukken gebeuren”

Heel wat wegen liggen er slecht bij. © SV
Redactie KW

Volgens Veerle Vervaeke (N-VA/Open Vld) liggen heel wat Tieltse landbouwwegen er bijzonder slecht bij en zijn herstellingen dringend nodig. Schepen voor Openbare Werken Joris Vande Vyvere ontkende dat niet.

Het oppositieraadslid haalde de toestand van de weg in de Processiestraat en de Lammekesstraat aan. “Er zijn meerdere grote putten en de rand van de weg brokkelt af. Dat zorgt voor onveilige situaties, zeker voor fietsers. Het is een kwestie van tijd voor er ongelukken gebeuren. We vragen dat er dringend werk gemaakt wordt van herstel en dat de slechte wegen opgenomen worden in een planning voor een latere totaalrenovatie.”

Al 1,1 miljoen euro geïnvesteerd

Volgens schepen Vande Vyvere is er inderdaad werk aan de winkel. “Door de heel erg natte winter – we hadden 62 regendagen – is de situatie er inderdaad niet op verbeterd”, aldus de schepen. “De fundering is op veel plaatsen erg slecht, al maken we al langer werk van herstel. Zo hebben we in deze legislatuur al 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in de landbouwwegen. Dat is de helft meer dan in de vorige bestuursperiode. Strikt genomen zouden we elk slecht stuk landbouwweg volledig willen vernieuwen, inclusief funderingen. Maar dan spreken we over een kostprijs van 200.000 euro per vernieuwde kilometer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier