Oppositie klaagt slechte staat Pittemse voetpaden aan
Tijdens de Pittemse gemeenteraad op maandagavond 1 februari stelde de oppositie zich vragen bij de staat van bepaalde voetpaden in de gemeente. Ook de prijs voor het schoolzwemmen kwam aan bod.
Tijdens de variaronde aan het einde van de raadszitting had Renzo Callant (NiewPittemEgem) bedenkingen bij de staat van bepaalde voetpaden in de gemeente en vroeg hierover meer uitleg. “Door corona wordt er meer gewandeld en daarbij viel op dat bepaalde voetpaden in de gemeente er echt wel belabberd bijliggen, bijvoorbeeld in de Oostwijk of de Molenakker. Toen we vanuit de partij eind 2018 op huisbezoek gingen, was dit bij vele bewoners al een punt van ergernis en inmiddels is er weinig veranderd. Welke prioriteiten worden er vanuit de gemeente in dit verband gevolgd ?”
Schepen van Openbare Werken Chris Marreel (CD&V) antwoordde:“We hadden vorig jaar al heel wat werken aan voetpaden voorzien, maar doordat Fluvius en de Watergroep lieten weten dat ze in de loop van dit jaar in de desbetreffende straten werken voorzien, willen we met vernieuwen wachten. De Molenakker maakt dan weer deel uit van een subsidiedossier om vanaf 2022 nieuwe riolering te leggen en dan zullen meteen de voetpaden aangepakt worden.”
Schoolzwemmen duurder
Callant bracht ook het subsidiereglement inzake schoolzwemmen ter sprake. “In september keurden wij een wijziging goed om de tussenkomst per kind en zwembeurt op te trekken van 0,5 naar 1 euro. De gemeente Wingene heeft nu echter de prijs voor een zwembeurt verhoogd met drie euro. Voeg daarbij nog de prijs van het busvervoer en dit betekent een ernstige meerkost voor de ouders. Is hierover overleg geweest met de gemeente Wingene ?” “Wij waren net zoveel verrast als jullie”, gaf burgemeester Ivan Delaere (CD&V) aan. “Wij werden, samen met de vertegenwoordigers van de beide scholen, uitgenodigd naar Wingene en kregen daar koudweg de verhoging te horen. Vanuit de beide scholen kregen we inmiddels de melding dat ze zoeken naar een oplossing. Deze kan enerzijds bestaan in het uitwijken naar een andere gemeente, waar de prijs dichter ligt bij het vroegere tarief. Wanneer daar geen oplossing gevonden wordt, zal noodgedwongen het aantal zwembeurten per jaar verminderd worden. Wijzelf werden door Tielt en Meulebeke wel al eens gepolst om te participeren in een toekomstig nieuw zwembad, maar dat is verre toekomst en biedt nu geen oplossing.” (JG)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier