Mystery Guests op lijst Team Burgemeester bekendgemaakt

Joyce Vanderbeken (links) en Dominiek Callewier (rechts) waren de twee mystery guests op de lijst van Team Burgemeester. © GJZ
Redactie KW

Bij de bekendmaking van de eerste plaatsen op de lijst Team Burgemeester, kondigde burgemeester Doutreluingne van Zwevegem aan dat er bij de tien eerste plaatsen nog twee ‘mystery guests’ zouden komen. Het zouden twee personen zijn die naam en faam maakten in hun respectievelijke sector. Hij kon de namen een maand terug nog niet bekendmaken, er moest gewacht worden tot begin maart.

Zondagvoormiddag was het dan zover. In café ‘Bij Julo’ in Moen werden beide kandidaten voorgesteld: Dominiek Callewier en Joyce Vanderbeken.

Joyce wordt er dit jaar 40 en is administratief medewerker bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. Ze bouwde een indrukwekkende carrière uit als wielrenster, meer bepaald in cyclocross, mountainbike en gravel. Vorig jaar werd ze zelfs nog wereldkampioene gravel in de leeftijdscategorie 35-40 jaar. Zij krijgt de negende plaats toegewezen op de lijst.

De andere mystery guest is Dominiek Callewier (53). Hij is bedrijfsleider van AVC Doors & Walls op Evolis. Hij werkte ook al aan de KU Leuven en zetelde tot eind 2003 in directieteams van verschillende bedrijven. Daarnaast was hij van 2012 tot 2022 voorzitter van Designregio Kortrijk. Dominiek is ook trekker van ‘Zwever’. Hij neemt de vijfde plaats in bij Team Burgemeester.

Met de komst van Dominiek komt wel de geloofwaardigheid van ‘Zwevegem 2050’ in het gedrang. Halfweg februari kondigde hij, als woordvoerder, aan dat ‘Zwevegem 2050’ een apolitieke groep van 7 Zwevegemnaren is die via inspraak van burgers en verenigingen op verschillende manieren de ideeën en denkpistes van zoveel mogelijk inwoners wil bundelen om tot frisse voorstellen te komen die men dan zal voorleggen aan alle politieke partijen die hieruit maximaal inspiratie kunnen putten en na de verkiezingen in beleid kunnen omzetten.

Rond 1 mei zal men de ganse lijst bekendmaken. Het definitief programma wordt afgeklopt op 14 juli. Aan ambitie ontbreekt het de burgemeester zeker niet. “Team Burgemeester wil en zal de beste en de grootste van Zwevegem worden”, besluit hij. (GJZ)