“Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek

Ann Deseintebein voor huis Dekeyser. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De naam van Ann Deseintebein zal je op zondag 13 oktober niet op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen terugvinden. Na lang wikken en wegen heeft de Ichtegemse politica beslist om een punt te zetten achter haar 25-jarige politieke carrière.

“Na 25 jaar ervaring in de politiek als gemeente- en OCMW-raadslid in de oppositie heb ik beslist om definitief uit de politiek te stappen. Ik zal dus geen lijsttrekker of kandidaat zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober”, steekt ze van wal. “Als alleenstaande moeder met een beperkt budget heb ik er altijd voor gekozen om verenigingen te steunen door aanwezig te zijn of gratis mee te helpen bij hun activiteiten, zoals bijvoorbeeld Tramstatie, S-Plus Eernegem, de Snuifdoos, KVC Ichtegem, de Ichtegemse Revue… Hiervoor gaf ik graag mijn vrije tijd op en dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. Ook was ik betrokken als bestuurslid van onder andere de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Ichtegem, de Ceciliafeeste… Dit alles combineren met een fulltimejob was niet altijd gemakkelijk.”

Uit idealisme

“Voor de gemeente- en OCMW-raden heb ik me altijd met hart en ziel ingezet en heb er veel voor gedaan, zoals de dossiers doorlezen, opzoekingswerk verrichten, me informeren, luisteren naar wat er bij de inwoners leeft, aankaarten wat volgens hen beter kon en ook complimenten geven als het goed was. De voorbereidingen deed ik vaak samen met partijgenoten, maar ik heb er ook dikwijls alleen voor gestaan. Politiek was me met de paplepel ingegeven en heb ik steeds gedaan uit idealisme. Ondanks het feit dat de meerderheidspartijen niet altijd even eerlijk en oprecht waren of zich niet hielden aan een gegeven woord, bleven idealisme en het belang en welzijn van de inwoners mijn drijfveer. Soms is politiek zwaar, hard, op je tanden bijten, blijven volhouden, blijven doorgaan… Het vraagt veel tijd en energie. Toch deed ik het graag en heb ik er geen moment spijt van gehad. Ik neem de verantwoordelijkheid van mijn mandaat nog op tot december, maar vanaf dan stopt het voor mij.”

“Jarenlang ben ik er voor anderen geweest, maar ik heb maar één papa”

Sporen nalaten

“Afspraken die door anderen gemaakt werden en door hen niet nagekomen werden, werden door de partij niet verdedigd. Ook het feit dat er vanuit de partij weinig tot geen ondersteuning kwam, deed mij besluiten dat – als zij toch niet voor Ichtegem opkwamen – ik het dan evenwel zelf kon doen. Mijn idealisme is er nog steeds en dat is ook de reden waarom ik met een nieuw initiatief, een partij-onafhankelijke gemeentelijst, wilde deelnemen aan de verkiezingen. Geen vastgeroeste lijst waarbij vooral de vaste waarden centraal staan. Wel een dynamische lijst beginnend bij de inwoners als brede vertrekbasis, los van het ego van kandidaten of het egocentrisme van lijsten en partijen. Gemotiveerde jongeren en inwoners kansen bieden waarbij echte inspraak en participatie aan de basis liggen. Vooral ook jongere kandidaten begeleiden als de nieuwe politici van morgen. Hiermee wilde ik mijn sporen nalaten. Via deze weg wil ik mij verontschuldigen bij de potentiële kandidaten die deze lijst zouden vervoegen en aan alle mensen die ik hiervoor enthousiast maakte. Dit initiatief zal ook niet deelnemen aan de komende verkiezingen, maar het idee blijft mooi.”

Zorgen voor papa

“Maar al deze zaken zijn niet de reden waarom ik heb beslist om te stoppen. Een onverwachte wending in het ziektebeeld van mijn papa heeft me genoodzaakt te besluiten om er niet verder mee door te gaan. De extra zorg neemt te veel van mijn tijd in beslag waardoor ik me niet meer ten volle op dit nieuwe initiatief en de politiek kan richten. Jarenlang ben ik er voor anderen geweest, maar ik heb maar één papa. Hij is er altijd voor mij geweest en nu wil ik er zijn voor hem. Ik besef heel goed dat ik door mijn beslissing veel mensen teleurstel, maar mijn papa is nu mijn prioriteit. Ik wil afsluiten met een dankwoord aan de kandidaten en de mensen die mijn enthousiasme deelden. Dankjewel ook aan de inwoners die in mij hebben geloofd en die in het verleden voor mij hebben gestemd. Een welgemeende dank ook aan het gemeentelijk personeel voor hun dagdagelijkse inzet voor onze gemeente en dank aan de collega-politici voor de samenwerking. Jullie wens ik alvast succes toe bij de verkiezingen”, besluit de afscheidnemende politica.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier