Maar liefst 14 nieuwe kandidaten op Izegemse N-VA-lijst: “We willen de grootste partij van Izegem blijven”

De N-VA-lijst in de tuin van het stadhuis waar men aan zet hoopt te blijven. Je herkent vooraan v.l.n.r. Diederik Patty, Julie Degezelle, Kurt Himpe, Virginie Derumeaux, Bert Maertens, Caroline Maertens, Tom Verbeke, Wiebe Depoorter en Lisa Grijspeert. Op de tweede rij v.l.n.r. Huguette Oosterlinck, Laura Vandamme, Ann-Sofie Scheldeman, Thibaut Barbe, Karen Pollefeyt, Lisbet Bogaert, Niels Desmet, Ellen Seynaeve en Kevin Carrette. Achteraan v.l.n.r. Veerle Vandamme, Marnix Malysse, Hein Depoorter, Isabelle Eeckhout, Wim Verbeke, Kevin Deleu, Kurt Beheydt, Saar Lauwers, Annelies Demey, Roderick Gors en Peter Vermeulen. © foto WVS
Wouter Vander Stricht

N-VA Izegem wil ook na de gemeenteraadsverkiezingen met veel goesting de stad blijven besturen. “Ons werk in het Izegemse stadsbestuur is zeker nog niet af. Aan ideeën, plannen en ambitie voor de toekomst geen gebrek. Wij hebben ook de uitstekende mensen om onze stad verder goed te besturen. Met een ijzersterke groep van 29 betrokken en bevlogen Izegemnaren, Emelgemnaren en Kachtemnaren vragen we op 13 oktober het mandaat van de kiezer. Ik ben niet alleen “preus op Izegem”, maar ik ben ook “preus” op elk van onze kandidaten die zich willen inzetten voor onze stad en onze inwoners”, stelt burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bert Maertens.

Dat burgemeester Bert Maertens door de partij is aangeduid als lijsttrekker, was eerder al bekend gemaakt. Ook de vijf uittredende N-VA-schepenen kandideren elk opnieuw voor de gemeenteraad. Schepen van o.m. Omgeving, Openbare Werken en Mobiliteit Caroline Maertens bekleedt de tweede plaats, op de derde plaats gevolgd door schepen van Jeugd en Sport Virginie Derumeaux. Schepen van Financiën en Wonen Tom Verbeke en schepen van Economie en Evenementen Lisbet Bogaert kandideren van op plaatsen vijf en zes. Lijstduwer (plaats 29) is schepen van Cultuur Kurt Himpe.

De helft nieuwe kandidaten, vijf jongeren

Opvallend is het grote aantal nieuwkomers op de N-VA-lijst. Lijsttrekker Bert Maertens: “We maken er elke verkiezing een erezaak van om met minstens één derde nieuwe gezichten naar de kiezer te trekken. Dat houdt onze ploeg scherp en versterkt N-VA Izegem met nieuwe inzichten en ideeën. Deze keer is zelfs de helft nieuw: voor 14 van de 29 kandidaten is het de eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen.”

Met deze ploeg trekt N-VA Izegem naar de kiezer.
Met deze ploeg trekt N-VA Izegem naar de kiezer. © gf

Nieuweling Karen Pollefeyt, bezieler van Beweegpunt Izegem, komt op de vierde plaats. Bij de vijf jongerenkandidaten zijn er naast huidige gemeenteraadsleden Laura Vandamme (plaats 9) en Lisa Grijspeert (10) drie nieuwkomers: Julie Degezelle (8), Wiebe Depoorter (11) en Niels Desmet (12).

Cafébaas Kevin ‘Leute’ Deleu komt op plek 13, gevolgd door een grote groep andere nieuwe gezichten op de N-VA-lijst, met Thibaut Barbe (14), Isabelle Eeckhout (15), Saar Lauwers (16), An-Sofie Scheldeman (17), Roderick Gors (18), Ellen Seynaeve (19), Wim Verbeke (20), Kurt Beheydt (21) en Marnix Malysse (23).

Ook vertrouwde N-VA-gezichten Kevin Carrette (plaats 7), Huguette Oosterlinck (22), Peter Vermeulen (24), Annelies Demey (25), Diederik Pattyn (26), Hein Depoorter (27) en Veerle Vandamme (28) maken deel uit van de kandidatenlijst waarmee N-VA Izegem op zondag 13 oktober de Izegemse kiezer probeert te verleiden.

N-VA Izegem heeft de ambitie om verder mee te besturen. Met 13 zetels is de partij nu met voorsprong de grootste. “En dat willen we blijven. Zo blijven we aan zet om opnieuw een coalitie om mee te besturen op de been te brengen.”

De volledige lijst

1. Bert Maertens (42), papa van Nel, partner van Elke. Burgemeester en Vlaams Parlementslid, Voetbalstraat Emelgem, speelt minivoetbal bij Garage Vanhulle, lid Marnixring De Pekker Izegem, houdt van sporten, fietsen en uit eten in Izegem.

2. Caroline Maertens (55), getrouwd met Christope, mama van Maxine en Mathieu, schepen en onthaalmedewerker Sint-Jozefskliniek, woont in de Prinsdomlaan, houdt van een citytrip, shoppen en tijd spenderen met het gezin.

3. Viriginie Derumeaux (47), mama van Amélie, Loïc en Jérôme, schepen en apotheker op de Bosmolens, woont langs de Meensesteenweg, houdt van sporten en geniet van haar kinderen.

4. Karen Pollefeyt (44), getrouwd met Piet, mama van Barend en Bente, bestuurder Beweegpunt Izegem, personal coach, woont bij haar zaak in de Roeselaarsestraat 598, is erg sportief en is actief bij de Izegemse triatlonclub, speelt bij Ladies VVEK, is lid van Unizo en het BNI Rodenbach ondernemersnetwerk.

5. Tom Verbeke (54), huist met partner Hugo in de Mariastraat in Emelgem, maar is uit Kachtem afkomstig. De schepen en klantenadviseur bij KBC houdt van koken, fietsen, muziek en samen zijn met vrienden en familie. Is actief bij toneelgilde De Lanteern, fanfare Vrede en Eendracht, het Davidsfonds, VSVK en VVB.

6. Lisbet Bogaert (48), getrouwd met Franzel en mama van Viktor, Raf en Remi. Combineert het schepen zijn met haar job als zelfstandig logopediste, houdt van winkelen, reizen en muziek beluisteren.

7. Kevin Carrette (40), huist met partner Lynn en dochtertje Lily in de Rumbeeksestraat in Kachtem, is zelfstandig vloerder, maakt ook glas in lood, speelt bij De Lanteern en is is actief binnen Oldtimerclub Petrolbrothers. Is ook ook af en toe te zien in gastrolletjes op tv.

8. Julie Degezelle (24), woont sinds kort met partner Mathieu in de Kokelarestraat op de Bosmolens, speelt volleybal bij WIVO Wingene, houdt ook van fitness en wandelen met de hond. Beroepshalve is ze HR Officer bij Vitalo Industries.

9. Laura Vandamme (26), is de partner van Jonas, huist in de Ghistelstraat in Emelgem, doet budgetcontrole bij bouwonderneming Vuylsteke-Eiffage, is voorzitster van Jong N-Va, stadsgids in Izegem en bij Eperon d’Or, is recreatief actief bij FLAC.

10. Lisa Grijspeert (26), partner van Ruben, woont in de Knobbaardstraat en is preventieadviseur bij Beaulieu International Group. Secretaris van Jong N-VA, houdt van koken, gezelschapsspelletjes en uitgaan in Izegem.

11. Wiebe Depoorter (23), vrijgezel, verkoper van technisch deur- en meubelbeslag, woont in de Monseigneur Bouckaertstraat, oud-leider bij de Padvinders van Sint-Joris, bestuurslid Jong N–VA, houdt van fietsen, zwemmen en motorsport.

12. Niels Desmet (32), partner van Kayleigh, woont in de Boomforeeststraat maar is vooral bekend voor zijn engagement binnen het Feestcomité van de Bosmolens. Werkt als service advisor bij Mercedes Van Mossel-Vereenoogh in Ieper, houdt van reizen, een terrasje doen en vrijwilligerswerk.

13. Kevin Deleu (38), Key Account Manager bij Global Suppliers, zaakvoerder van Café Leute’s, partner van Sanne, papa van Owen en Jack, woont in de Hildersstraat in Kachtem, oud-leider Chiro Sint-Jan Kachtem, speelt minivoetbal en is gewezen dj. Houdt van reizen en het organiseren van evenementen.

14. Thibaut Barbe (46), private estate manager, woont in de Kokelarestraat op de Bosmolens, is vrijgezel en houdt van fitness, zwemmen en reizen.

15. Isabelle Eeckhout (51), spoedverpleegkundige in de Sint-Jozefskliniek, getrouwd met Kurt, mama van Niels en Hanne, woont in de Lendeleedsestraat, houdt van koken, bakken en pottendraaien.

16. Saar Lauwers (47), partner van Jurrie, mama van Cato (+), Wietse, Jotte en Tiele. Is kinderbegeleidster in de Engelbewaarder, woont in de Roeselaarsestraat en is coördinator van de zwemschool bij de Izegemse Krekelzwemmers. Houdt van uitgaan met vrienden, lezen en supporteren voor de kinderen.

17. An-Sofie Scheldeman (42), verkoopster op de decoratie-afdeling van Multi Bazar, woont met haar gezin met man Renaat en kinderen Mathis en Marie-Julie in de Mentenhoekstraat, houdt van lezen, fotografie en gezellig samen zijn.

18. Roderick Gors (43) is ICT-manager, woont in de Aimé Behaeghestraat in Kachtem, is voorzitter van de Koninklijke Gilde Bosseniers van Sint-Barbara en houdt dus van sportschieten.

19. Ellen Seynaeve (42), gewezen medewerker van Geert Bourgeois, partner van Nico en mama van Blanche, woont in de Katteboomstraat en houdt van wandelen en sporten.

20. Wim Verbeke (56), senior field service engineer, partner van Ann en papa van Laura en Louise, woont in de Reperstraat in Emelgem, is penningsmeester van N-VA Izegem, voorzitter van Wandelclub Vlaams Huis, vrijwilliger bij het Agentschap Natuur en Bos, lid van MINA-raad en de Museumraad, houdt van geocatching, manillen en wandelen.

21. Kurt Beheydt (60), woont met vrouw Tania in de Nachtegaalstraat in Emelgem, papa van Alexander, is zelfstandig consultant maar steekt graag een handje toe bij Balloon Art, de zaak van zijn echtgenote. Is lid van de schuttersgilde Sint-Barbra en van mannenkoor De Kerels. Houdt van sportschieten en gezellig samen zijn met vrienden.

22. Huguette Oosterlinck (72), woont in de Reigerstraat naar De Knuffel in Emelgem, is gepensioneerd en is de partner van Frans en de mama van Françoise. Is actief bij de Vlaamse Actieve Senioren (VLAS), het Dorpscomité van Emelgem en de Vlaamse Planten Vereniging Vlaanderen (VVPV). Houdt van wandelen, fietsen, watersport en fitness.

23. Marnix Malysse (65), gepensioneerd, was postbode op de Bosmolens waar hij in de Blekerijstraat woont. Getrouwd met Lucèce en papa van twee kinderen, lid van petanqueclub ‘t Mollekotje, houdt van reizen met de camper, wandelen en fietsen.

24. Peter Vermeulen (64), partner van Ann, papa van Joke, Ine en Jasper. Woont in de Molenhoekstraat. Is gepensioneerd, maar nog heel actief in onder meer het 11-julicomité Izegem en het Verbroederinscomité. Houdt van wandelen, reizen en genieten.

25. Annelies Demey (51), centrumleider lokaal dienstencentrum De Leest, getrouwd met Bart, mama van Marthe, Senne en Nelle, woont in de Klijstraat op de Bosmolens, is lid van het Wereldfestival, zet zich in voor vzw ‘t Kringske, de Wereldwinkel en de Noord-Zuidraad. Haar hobby’s zijn lezen, fietsen, puzzelen en creatief bezig zijn.

26. Diederik Pattyn (68), getrouwd met Katrien en papa van vier kinderen. Gepensioneerd zaakvoerder, woonde vroeger op de Bosmolens en nu in de Beukendreef. Houdt van fietsen, reizen en een goed glas wijn.

27. Hein Depoorter (53), aankoopdirecteur ICT Truck & Trailerparts, partner van Ingeborg, papa van Wiebe, Robbe en Janne. Woont in de Monseigneur Bouckaertstraat, is bestuurslid bij de kaartclub De Vlaamse Vrienden en Wandelclub Vlaams Huis, lid van de Vlaamse Volksbeweging en VOS. Houdt van wandelen, zwemmen en fietsen.

28. Veerle Vandamme (46), leerkracht mode en artistieke vorming in VISO Roeselare, getrouwd met Andy en mama van Kasper, Jitske en Martje. Huist met haar gezin langs de Ardooisestraat in Emelgem, is actief als vrijwilliger in de Fietspool Emelgem, gemeenteraadslid en raadslid Zorg Izegem, lid van de wandelclub Vlaams Huis en oud-leidster bij Gidsen Sint-Joris Izegem.

29. Kurt Himpe (53), vrijgezel, woont in de Baronstraat in Emelgem, schepen, provincieraadslid en leerkracht aan het VTI in Izegem. Is bestuurslid bij Heemkring Ten Mandere en VSVK. Houdt van cultuur, geschiedenis en reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier