Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke

Frédéric Depypere. © foto TEAM8710
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Het partijbestuur van TEAM8710 heeft gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Kan het eindelijk weer over de mensen gaan?”, klinkt het.

Frédéric Depypere (46) woont in de Fabiolalaan in Ooigem, is gehuwd met Elien Ostijn en is vader van Anna-Lucia. Beroepshalve is hij R&D teamverantwoordelijke bij het chocoladebedrijf Barry Callebaut. “We trekken met een nieuwe, onafhankelijke lijst én een nieuwe lijsttrekker naar de verkiezingen”, verduidelijkt oud-burgemeester en huidig schepen Filiep De Vos. “Duidelijker kunnen we niet zeggen: het is tijd voor een nieuwe wind in de Wielsbeekse politiek. De keuze voor vernieuwing, verjonging en verbreding gaan we uiteraard combineren met heel wat politieke ervaring uit eigen rangen.”

Betrouwbare politici

“Ik ben uiterst dankbaar voor het gestelde vertrouwen en tegelijk geloof ik heel sterk in deze groep”, zegt Frédéric Depypere. “We vormen met TEAM8710 een hecht team van ervaren politici en geëngageerde nieuwkomers die resoluut en met frisse ideeën vooruit kijken voor onze gemeente. De inwoners van Wielsbeke verdienen betrouwbare politici die doen waarvoor ze verkozen zijn. En hoewel de gemeente er de afgelopen jaren zeker is op vooruitgegaan, blijven de uitdagingen zeer groot. Denk maar aan het behoud van de schaarse open ruimte, de nood aan een nieuwe mobiliteitsvisie en het verder gezond maken van de gemeentefinanciën. Er is werk aan de winkel.”

“In de afgelopen zes jaar als gemeenteraadslid, waarvan vier jaar als gemeenteraadsvoorzitter, heb ik gezien wat er goed loopt, maar vooral ook wat er beter kan. Dankzij mijn vele vrijwilligerswerk sta ik heel vaak ‘midden de mensen’ en ken ik veel van de bezorgdheden van onze inwoners.”

Gemeentelijk beleid

“De komende maanden willen we met TEAM8710 zoveel mogelijk Wielsbekenaars overtuigen dat de stilstand in de Wielsbeekse politiek enkel met een nieuwe generatie politici in het schepencollege kan opgelost worden. Zodat het eindelijk weer over de mensen kan gaan. Onze ambitie is alvast om met een nieuwe lijst en een sterk verkiezingsprogramma te wegen op het gemeentelijk beleid in Wielsbeke.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier