Ecolo stelt lijst voor in Komen, met enkele bekende namen

In Komen-Waasten werd de lijst van Ecolo voorgesteld. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De politieke campagnes trekken zich stilaan op gang. In Komen-Waasten werd afgelopen week de lijst van Ecolo voorgesteld. De partij maakt deel uit van de huidige meerderheid en wil haar groene werk verder zetten. “Zonder Ecolo zou er in Komen-Waasten geen plaats zijn voor ecologie.”

Enkele verrassingen en dan ook weer niet. Dat is de beste samenvatting die men aan de lijst van Ecolo kan geven. De lijsttrekker voor de groene strekking in Komen-Waasten wordt, zoals verwacht, Philippe Mouton. Als huidig schepen van Natuur blikt hij met tevredenheid terug op de vorige legislatuur. “We kunnen met hand op het hart zeggen dat we kunnen rekenen op een brede steun bij zowel de bevolking als bij de gemeentelijke medewerkers. Zonder Ecolo zou er in Komen-Waasten geen sprake zijn van ecologie of een solide beheer van het groen.”

Niet toekijken maar handelen

Op de tweede plaats verschijnt dan wel de eerste verrassing, Peggy Delbecque. De 42-jarige dame met pit is leerkracht in Houthem en heeft de natuur weten te verwerken in een flink stuk van haar lessen.

Op de derde plaats prijkt de naam van Augustin Durnez. De 25-jarige leerkracht wordt vaak als de toekomst van Ecolo in Wallonië bestempeld, en kreeg meteen ook de 4de plaats op de regionale lijsten. Reeds toen hij 19 jaar was, was zijn engagement merkbaar. “Ik mocht toen voor de eerste keer stemmen en stond zelf al op een lijst. De keuze voor Ecolo is een weldoordachte keuze. Onze planeet staat in brand, er wordt niet genoeg gehandeld terwijl de oplossingen binnen handbereik liggen. Ik wil niet hulpeloos aan de zijlijn staan toekijken, ik wil handelen!”

Joël Lindeboom

Ook een ander bekend gezicht maakt zijn intrede op de lijst. Niemand minder dan Joël Lindeboom zal er de 5de plaats bekleden. De man is een graag gezien figuur in de gemeente en is actief binnen verschillende verenigingen. “Ik heb besloten mezelf kandidaat te stellen omdat ik me volledig kan vinden in het verhaal van Ecolo. Zowel politiek als menselijk liggen hun overtuigingen volledig binnen die van mij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier