Dossier leegstand pand in Oostendse Kaaistraat sleept al vijftien jaar aan

Het pand in de Kaaistraat moet intussen al gestut worden. © PETER MAENHOUDT
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Reddy De Mey (VB) kwam op de gemeenteraad tussen over het pand in de Kaaistraat dat eind juli moest gestut worden wegens instortingsgevaar. Het oppositieraadslid vroeg zich af wat er gebeurd is met de signalen van de buren in de lange tijd dat het pand leegstaat.

“Dit is een tragisch dossier, dat al lang meegaat. In 2006 werd het dossier opgestart en werden er oplossingen gezocht. Het is zelfs in een situatie gekomen dat we een notaris wilden aanstellen om over te gaan tot een openbare verkoop. In 2012 werd het verzoek van de stad onontvankelijk verklaard omdat een van de drie eigenaars onvindbaar was. Wij hadden niet juist gehandeld omdat één iemand niet gereageerd had.”

“In juli 2021 hebben ze uiteindelijk de derde eigenaar kunnen contacteren en werden die gewezen op het pand en de staat waarin het zich bevindt. Er is veel mailverkeer geweest met de advocaat van de familie, maar plots kwam er geen reactie meer. We hebben dan weer een verzoekschrift ingediend om over te kunnen gaan tot openbare verkoop. Die procedure loopt nog.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier