Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct en -bloedingen: “De toestand is ernstig”

Schepen Britta Roelants werd zaterdag getroffen door een herseninfarct en -bloedingen. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Schepen van Jeugd en Onderwijs Britta Roelants (CD&V Plus) werd zaterdag getroffen door een herseninfarct, die later in het ziekenhuis nog gevolgd werd door hersenbloedingen. “De toestand is ernstig. We hopen allemaal op een volledig herstel”, reageert burgemeester Joachim Coens. Van een vervanging als schepen is nog geen sprake.

Schepen Britta Roelants (34), de jongste schepen in het Damse schepencollege, werd zaterdag getroffen door een herseninfarct, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Niet lang daarna deden zich ook nog meerdere hersenbloedingen voor. “De toestand is inderdaad ernstig en momenteel kunnen wij niet anders dan afwachten hoe een en ander verder evolueert”, reageert burgemeester en partijgenoot Joachim Coens. “We hopen natuurlijk allemaal – vanuit het College, de gemeenteraad en de partij – op een volledig herstel. Maar het is wel duidelijk dat Britta een hele tijd niet actief zal zijn.”

Een (tijdelijke) vervanging is momenteel niet gepland. “We hebben dinsdagmorgen samengezeten met het college en dat is nu niet aan de orde.” Het feit dat de legislatuur nu echt wel op zijn einde loopt, met verkiezingen over een maand, zal hier ook wel niet vreemd aan zijn.

Schepen sinds 2023

Britta Roelants werd bij de verkiezingen van 2018 rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid op de lijst van CD&V+. Ze engageerde zich eerder al in het jeugdwerk en vanuit de jeugdraad mocht ze ook het beleid adviseren. “Eigenlijk werd ik in 2012 al gevraagd om in de politiek te stappen maar ik vond me toen nog te jong”, zei Britta ons eerder. Toen ze naar aanleiding van de verkiezingen in 2018 opnieuw gevraagd werd, onder meer door burgemeester Joachim Coens, hapte ze wel toe. Op 1 januari 2023 mocht Britta Roelants toetreden tot het College van Burgemeester en Schepenen. Na het ontslag van schepen Eveline Van Quekelberghe moest de fractie van CD&V+ immers stemmen over een opvolger. Ze stelde zich kandidaat en won uiteindelijk het pleit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier