Burgemeester Dejaegher opnieuw lijsttrekker bij verkiezingen, schepen Notebaert geen kandidaat meer

Burgemeester Christof Dejaegher. © MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

CD&V trekt volgend jaar onder dezelfde naam naar de gemeenteraadverkiezingen. Schepen van Landbouw Kris Notebaert (59) stelt zich geen kandidaat meer. Burgemeester Christof Dejaegher trekt de lijst, schepen Ben Desmyter wordt lijstduwer.

“Een andere naam zou ons als mensen niet veranderen. Het zou vrij zinloos zijn om een naam te wijzigen maar met dezelfde mensen op te komen.”, aldus afdelingsvoorzitter Joseph Delalleau. “Nog dit jaar gaan we in gesprek met de inwoners om de krijtlijnen voor de komende bestuursperiode uit te tekenen. De stad verfraaien maar ook versterken, daar draait het om, zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst”, zegt burgemeester Christof Dejaegher. Hij wil gaan voor zijn vierde volle mandaat als burgemeester, nog steeds enthousiast en gedreven maar vooral ook ervaren om verder te werken voor Poperinge.

Niet naar Brussel

“Al maanden gonst het van geruchten dat ik zou vertrekken richting Brussel, ja zelfs gouverneur zou willen worden, maar ik blijf kiezen voor mijn geboortestad. Politiek Brussel spreekt mij minder aan en een combinatie met het mandaat van provincieraadslid of nu als voorzitter van de provincieraad is perfect haalbaar en zelfs goed voor de stad,” aldus de burgemeester.

“De ervaren schepen Ben Desmyter toonde zich bereid de lijst te duwen. Vanuit Proven zet hij onverminderd ook onze deelgemeenten mee op de kaart. Hij toonde zich in de lopende bestuursperiode vooral in de talloze projecten van vergroening met heel wat nieuwe plantsoenen, maar ook met een enorme groei aan zonnepanelen en andere duurzame inspanningen. En dit als schepen van Financiën steeds met een duurzaam financieel beleid op het voorplan”, zegt de voorzitter.

Veel ervaring vooraan en achteraan op de toekomstige lijst dus, mee versterkt door de schepenen Loes Vandromme (tevens Vlaamse parlementslid) en Klaas Verbeke, die zich ook volop voor Poperinge verder willen inzetten in de volgende bestuursperiode. Ondertussen meldden zich ook een aantal nieuwe, jonge kandidaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier