Gemeente lanceert strategisch commercieel plan: “Voor een welvarend en dynamisch Staden”

We zien Dieter Duboccage, Gina Pype, Chris Verhaeghe, Gwendolyn Vandermeersch, Evelyn Deschryvere en Nathalie Maes. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De gemeente heeft een nieuw strategisch commercieel plan klaar om haar detailhandel een duidelijke toekomst te geven. Het plan heeft tot doel de handelskern te versterken en voort te ontwikkelen.

“De handelaars vormen het kloppend hart van een leefbaar en aantrekkelijk Staden”, stelt schepen van Economie Gwendolyn Vandermeersch (Open VLD). “Met een duidelijk en doordacht beleid wil het gemeentebestuur hen alle kansen en ruimte bieden om te floreren. Om dit te bereiken, startten we begin 2023 met de opmaak van het strategisch commercieel plan in samenwerking met de detailhandelscoach van KERNpunt.”

Volgens Patrick Hermie, detailhandelscoach van KERNpunt, was het noodzakelijk om eerst de huidige situatie en de evolutie van de detailhandel in Staden in kaart te brengen. “Dit vormde de basis om concrete acties te formuleren die nodig zijn om de gewenste toekomstige situatie te bereiken”, aldus Hermie. “Het proces was zeer participatief”, gaat schepen Vandermeersch voort.

Inspraak

“Een stuurgroep met vertegenwoordigers van de lokale ondernemersraad en detailhandelaars uit elke deelgemeente analyseerde de situatie grondig. Daarnaast konden handelaars tijdens een inspraakavond in september vorig jaar hun ideeën delen. De input van die inspraakmomenten leidden samen met de uitdagingen en de visie voor Staden tot een actieplan dat de komende jaren wordt uitgevoerd. Het plan is uitgebouwd rond drie hoofdlijnen: behoud en ondersteuning van een gevarieerd aanbod door vernieuwing en ondernemerschap te stimuleren, inzetten op lokale koopbinding en het uitdragen van een krachtig, verbindend imago van Staden. Met dit strategisch commercieel plan zetten we samen de koers uit voor een welvarend en dynamisch Staden.”

Meer info over het plan is te vinden op www.staden.be/ondernemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier