Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

In juli zet Regis Dumortier een punt achter zijn carrière. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In juli zal Regis Dumortier (63) voor een laatste keer de deuren van het gemeentehuis Komen-Waasten achter zich dichttrekken. Na een indrukwekkende loopbaan van meer dan 41 jaar zal de financieel directeur van Komen-Waasten genieten van zijn pensioen. Het gemeentebestuur is ondertussen gestart met de zoektocht naar zijn opvolger.

“Mijn legerdienst en dan een jaar in de privé. Ik ben dus eigenlijk erg snel begonnen met werken voor de gemeente.” Regis blikt terug op zijn loopbaan, op zijn typisch discrete manier. “In 1983 kon ik voor het eerst starten als werkkracht in Komen-Waasten. Dat was toen helemaal onderaan de ladder maar ik was tevreden dat ik de post kreeg. In 1994 werd ik dan weer benoemd tot redacteur van dienst. Dat was reeds een stevige sprong voorwaarts, iets wat ik als een grote eer beschouwde.”

De grote omwenteling volgde voor Regis echter na een vorming van twee jaar. “In Doornik kreeg ik de kans een traject van 2 jaar te volgen, om zo het diploma van Administratieve Wetenschappen te behalen. Dat is een vorming die louter voor het publieke bestuur is voorbehouden. Ik schreef me in, niet zozeer omdat ik toen al een duidelijk beeld van de toekomst had. Het was voor mij een nieuwe kans en ik liet ze niet verloren gaan. Met het verse diploma op zak duurde het nog tot 2001 toen mijn huidige functie in het vizier kwam. Door een interne verandering moest de gemeente op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Dankzij het diploma mocht ook ik postuleren en ik kreeg de job toegewezen. Het is een job met heel wat verantwoordelijkheid maar je krijgt er ook erg veel voldoening voor terug. De financiële directeur zorgt, samen met de algemene directeur, dat de machine van de gemeente goed ge-olied blijft. Daarnaast was de boekhouding van de politiezone er eentje die mijn verantwoordelijkheid was.”

Van een intensieve job naar het pensioen? Velen vrezen het zwarte gat. “Ik ga me heus niet vervelen. Mijn bureau was een beetje mijn tweede thuis geworden, waardoor ik nu heel wat tijd met de familie kan gaan inhalen. Daarnaast ga ik ook heel wat meer gaan reizen en misschien ook van tijd tot tijd een spektakel gaan bezoeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier