Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft”

Luc Pollet: “Ik wil niet dat Spiere-Helkijn een oligarchie wordt. Daarom heb ik beslist van zelf in de politiek te stappen.” © Lara Merlevede
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Even leek het dat er maar één partij zou zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024, maar lastminute heeft dierenarts Luc Pollet een lijst neergelegd, Horizon 8587.

De lijst van de burgemeester en de oppositie hebben voor deze verkiezingen de handen in elkaar geslagen en een gezamenlijke lijst neergelegd. Dit leidde tot de nieuwe partij Pro 8587. Het leek erop dat zij de enige partij zouden blijven, maar Luc Pollet heeft op de valreep een lijst neergelegd. Met Horizon 8587 wil hij duidelijk maken dat hij voor de democratie is. “Ik wil niet dat Spiere-Helkijn een oligarchie wordt. Daarom heb ik beslist van zelf in de politiek te stappen”, legt Luc uit.

In het dagelijkse leven werkt Luc als dierenarts op zelfstandige basis. Daarnaast is hij ook kweker en stamboekhouder van Limousin runderen. “Mijn agendapunten en doelstellingen volgen nog. Ik ben nog volop bezig met het opstellen van mijn programma. Daar zal ik later nog meer over bekendmaken”, klinkt het.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier