CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne

Elena Piskun, raadslid Alexander De Vos, burgemeester Dirk De fauw, Monique Van den Abbeel en schepen Nico Blontrock © GF
Stefan Vankerkhoven

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne. Monique Van den Abbeel en Elena Piskun vervoegen huidig schepen van cultuur Nico Blontrock (61) als kandidaten uit Sint-Kruis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Naar analogie met Barack Obama hoopt laatstgenoemde op: “Six more years!”.

De 48-jarige Monique Van den Abbeel is gepassioneerd coach, zangeres, actrice en auteur. Hoewel ze een visuele beperking heeft (fysiek blind), houdt dit haar allerminst tegen, het motiveert haar om zich extra in te zetten voor de stad waar ze kansen kreeg: “Ik wil erover waken dat elk kind kansen krijgt, dat elke generatie zijn plekje heeft, dat Brugge een toegankelijke thuis mag zijn voor iedereen, dat de Brugse geschiedenis en het hedendaags leven in harmonie mogen blijven en dat er voldoende aandacht en ruimte blijft voor natuur en dieren.”

Ze zal de Brugse cd&v vanop de 14e plaats vertegenwoordigen.

Inclusiviteit

Elena Piskun is een 34-jarige boekhoudster uit Sint-Kruis met Oekraïense roots en wil zich van op plaats 18 inzetten voor inclusiviteit en gelijke vertegenwoordiging: “Mensen verdienen een eerlijke kans en gehoord te worden, ongeacht hun achtergrond, gender of sociale status. Ik geloof in de kracht van diversiteit als motor voor innovatie, creativiteit en een veerkrachtige gemeenschap.”

Via huidig raadslid Alexander De Vos (41) kwam ze in contact met de Brugse cd&v. Ook hij zal zich opnieuw inzetten voor de Bruggeling en vertegenwoordigt Christus-Koning vanop de 9e plaats. Naast zijn werk als raadslid, biedt hij als zelfstandige pleziervaarten aan in binnen- en buitenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier