Blankenbergse liberalen stellen kieslijst voor

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Aan de vooravond van de feestdag kwamen de Blankenbergse liberalen dinsdag naar goede gewoonte samen voor hun mei-avondoptocht. Dat gebeurde in aanwezigheid van premier Alexander De Croo.

Naast de toespraak van de eerste minister en de traditionele boodschappen op meiavond, kwam de lokale partij op een druk bijgewoond diner in het Casino naar buiten met haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De Blankenbergse liberalen trekken dan naar de kiezer onder de noemer ‘Team Blankenberge’. “In de hele vormgeving en het promotionele werk zit meer dan een knipoog naar de rest van het politieke spectrum”, aldus burgemeester Björn Prasse. “We zien dan ook heel wat nieuwkomers en verrassingen op de lijst, maar ook mensen die terug zijn van weggeweest. Onze lijst moet een krachtig signaal geven dat wij werkgever en werknemer verbinden. Dat we visie hebben en ondernemend aan de slag willen gaan om onze stad elke keer dat beetje mooier, dat beetje beter te maken. Alles kan beter, is zowat mijn persoonlijke slogan. Wel, alleen deze lijst enthousiaste mensen die we hebben kunnen verzamelen, is daar de uitzondering op. Ik ben heel fier dat zij zich onder de naam ‘Team Blankenberge’ hebben willen engageren om samen met ons team aan de toekomst van onze stad te bouwen.”

Prasse had het voorts ook nog over het belang van de stabiliteit die onder zijn burgemeesterschap terugkeerde in het lokaal bestuur. “Het gekibbel in de vorige coalities heeft onze stad veel vertraging en centen gekost. Het zorgde vooral voor nieuws over de politici zelf en niet over hetgeen er echt toe deed. En dat is de vooruitgang van de stad. Dat je constructief moet samenwerken, dàt is de boodschap van Team Blankenberge. Voor ons steedje, voor ons mooie Blankenberge.”

Op de kandidatenlijst voor Team Blankenberge prijken een tiental nieuwe namen, waaronder enkele opvallende zoals Ann Fransen van Het Witte Paard. Prasse zelf is lijsttrekker, op de tweede en derde plaats staan schepenen Kathy Kamoen en Mitch De Geest, gevolgd door Philip Konings, Ann Fransen, Michèle Pauwels, Tom Adam, Bo Bentein, Carl De Backer, Jill Broos, Stephen Vanhove, Nathalie Steenhout, Dante Vervoort, Ines Bommarez, Vincenzo De Meulenaere, Debbie Driessens, Aaron Beyne, Michael Claerhoudt, Lorie Goethals, Christel Beckenbach, Michel Vanparys, Geneviève Van Houdt, Mike Talloen, Indra Vanhulle, Nick Verwimp, Kaat Van Der Marliere en Patrick De Klerck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier