Is er al een nieuwe burgemeester? Jong VLD Blankenberge lanceert ludieke website

Aanstaand burgemeester Daphné Dumery (N-VA) kan lachen met de ludieke website van Jong VLD. © Kurt Desplenter
Redactie KW

“Is er al een nieuwe burgemeester? Nee. En Ivan De Clerck is nog steeds burgemeester!” Dit staat te lezen op de naar eigen zeggen ” informatieve, slechtgeprogrammeerde website” van Jong VLD Blankenberge.

Jong VLD Blankenberge lanceerde vrijdagavond de website iseraleennieuweburgemeester.be. We vonden aanstaand burgemeester Daphné Dumery (N-VA) bereid om te reageren. “Het is niet zo dat al ons werk nu stil ligt en eigenlijk had Ivan De Clerck ook niet per se in zijn ambt moeten aanblijven. Maar hij heeft er dus zelf voor gekozen om dat wel te doen, waardoor we nu met die absurde situatie zitten: Ivan burgemeester met een lege bureau, ikzelf die nog altijd op mijn officiële benoeming wacht.”

Dumery kan erom lachen, al ziet ze in de website van Jong VLD Blankenberge wel een bewuste strategie om olie op het vuur te gooien. “Ik begrijp de frustratie die nog altijd leeft bij Jong VLD – het is ook vanuit die hoek dat er al van alles geïnsinueerd werd. Maar toegegeven, het idee is natuurlijk wel leuk gevonden”, klinkt het.

Ludiek en informatief

“Is er al een nieuwe burgemeester? Nee. En Ivan De Clerck is nog steeds burgemeester!” Dit staat te lezen op de naar eigen zeggen ” informatieve, slechtgeprogrammeerde website” van Jong VLD Blankenberge.

Volgens Jong VLD-voorzitter Stephen Vanhove is de website louter ludiek en informatief bedoeld. “We doen dat helemaal niet om te stoken en gaan ons ook niet mengen in het hoe en waarom. Maar veel inwoners weten niet eens dat er nog altijd geen nieuwe burgemeester is en dus hebben we met Jong VLD besloten om de bevolking zelf op de hoogte te houden. De N-VA-voorzitter heeft beloofd ons per sms te verwittigen van zodra er verandering is“, zegt hij.

Jong VLD heeft met de website dus geen kwalijke bedoelingen benadrukt voorzitter Stephen Vanhove nogmaals. “Humor wérkt, we hebben helemaal niets tegen Dumery. Van zodra Blankenberge officieel een nieuwe burgemeester heeft, zetten we dat nieuws online. Samen met een mooie foto van haar.”

Op hete kolen

Dumery zit ondertussen zelf ook op hete kolen. “Ik heb de voorbije week dagelijks naar de gouverneur gebeld, en maandag bel ik hem opnieuw. Geloof me: ik zal opgelucht zijn als die formaliteit eindelijk van de baan is.” Want meer is er volgens Dumery niet achter te zoeken. “De benoeming van de burgemeesters is een administratieve procedure en die molen is nog altijd aan het draaien: de akte ligt allang neer, het is nu alleen nog wachten op het advies van de procureur-generaal. Een puur administratieve formaliteit dus.”

(WKE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.