Festival for Friends vraagt overleg na kritiek van stadsbestuur

Festival for Friends vindt begin juni plaats. © Olaf Verhaeghe
Redactie KW

Festival for Friends reageert op het nieuwsbericht over de staat van het voetbalveld van WS Lauwe. Tijdens de gemeenteraad woensdagavond wees schepen Herman Ponnet (SP.A) naar het festival als oorzaak van de slechte staat van dat veld.

“Het was even schrikken dat we voor de volgende editie van Festival for Friends op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie”, reageert de organisatie op Facebook. “Reden: we zouden schuld treffen voor de barslechte staat van het voetbalterrein. Door de zomerse droogte van de laatste jaren, kampen heel wat voetbalterreinen inderdaad met dit probleem.”

De organisatoren hekelen vooral het feit dat ze het nieuws via de pers moesten vernemen. “Stad Menen, we vinden het allereerst spijtig dat we dit moeten vernemen via de pers. Punt 2: een ééndags festival als schuldige aanwijzen, is wel heel kort door de bocht. Liever werken we constructief mee aan een oplossing, zowel voor de teams die er elke week bedrijfsvoetbal spelen, als voor Festival for Friends. Regelmatiger onderhoud van het terrein kan misschien de sleutel zijn?”

Het was CD&V-raadslid Ruben Soens die vroeg naar de ‘lamentabele’ staat van het veld. Waarop schepen Ponnet antwoordde dat er volgens hem niet meer op het plein mag gespeeld worden na mei en het Festival ook zou moeten uitwijken. Hij beloofde hierover overleg met de technische dienst, de voetbalclub en de organisatoren van het festival.

Festival for Friendshttps://www.facebook.com/FootballForFriendsF4F/https://www.facebook.comFacebook1

Het was even schrikken dat we voor de volgende editie van Festival for Friends op zoek moeten gaan naar een nieuwe…

Geplaatst door Festival for Friends op Vrijdag 6 september 2019

rich1.0https://www.facebook.com/FootballForFriendsF4F/posts/1174474729402947552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.