CD&V klaagt staat van Meens voetbalveld aan: “Lamentabel”

© SLW
Redactie KW

Ruben Soens (CD&V) wees tijdens de gemeenteraad op de bedenkelijke toestand van terrein 4 van White Star Lauwe. Het terrein waarop FC ‘t Schipke tweewekelijks hun thuismatch speelt. Stormschade en langdurig droog weer liggen aan de basis.

“Er zijn al herhaaldelijk, door de thuisploeg en hun bestuur, signalen uitgestuurd geweest naar het stadsbestuur om het veld op een degelijke manier te onderhouden”, zegt raadslid Soens. “Blijkbaar is dit niet aangekomen. Het plein is in een lamentabele, erbarmelijke toestand. Het spreekwoordelijke ‘patattenveld’ is bij deze niet ver te zoeken. De reacties van zowel de scheidsrechter als de tegenpartij sprak dan ook boekdelen. Indien het plein niet op een adequate manier zal worden onderhouden zal er waarschijnlijk ook niet meer kunnen gespeeld worden op dit veld.”

Schepen van sport Herman Ponnet (SP.A) weerlegt dat er niet zal kunnen gespeeld worden. “In mijn vijftien jaar lange carrière als scheidsrechter heb ik enkel wedstrijden niet laten doorgaan als de bal niet meer rolde. Alle velden worden op het eind van het seizoen ingezaaid. In juni is er echter op terrein 4 nog een voetbaltornooi/festival. En dus zaaien we pas in, in juli. Dat is te laat. Nu opnieuw inzaaien is niet aan de orde, want dan zouden we gedurende twee maanden er niet kunnen op voetballen. In oktober zitten we samen met de technische dienst, de voetbalclub en de organisatoren van het festival (football for friends, sle) om te zien wat de acties zijn die we kunnen ondernemen. Volgens mij kan je er niet meer spelen na de maand mei, en zal het festival naar een ander veld moeten uitwijken.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.