Een aantal bewoners van het Colettijnenhof stelt de Stad Brugge in gebreke wegens overlast in het naburige Minnewaterpark. Daarbij krijgen ze niet alleen steun van oppositieraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA), maar ook van raadsleden Annick Lambrecht en Sandra Wintein van meerderheidspartij Vooruit.
In de rustige inbreidingswijk Coletijnenhof en in de Sulferbergstraat groeit het protest tegen – volgens de bewoners – groeiende en aanhoudende overlast in het vlakbij gelegen Minnewaterpark. Er wordt geklaagd over geluidsoverlast, sluikstorten, verbale en fysieke agressie en buitensporig gebruik van alcohol en illegale drugs. Het ongenoegen zit duidelijk hoog, want de bewoners van drie woningen die grenzen aan het Minnewaterpark hebben een advocaat onder de arm genomen om Stad Brugge, als eigenaar van het park, in gebreke te stellen.
Acht dagen tijd
In de brief met de ingebrekestelling wordt van Stad Brugge geëist dat bij de ingangen van het Minnewaterpark en op drie plaatsen in het park zelf borden worden geplaatst met de vermelding dat het verboden is muziek af te spelen, te sluikstorten of andere overlast te veroorzaken, en dat inbreuken zullen bestraft worden. Verder wordt geëist dat de politie aangemaand wordt om bij elke inbreuk daadwerkelijk te verbaliseren – wat volgens de klagers niet of nauwelijks gebeurt. Maar dat is nog niet alles, want er wordt zelfs gevraagd het park elke nacht ‘af te sluiten’ tussen 23 uur en 6 uur. De stad zou acht dagen krijgen om hieraan gevolg te geven en indien er niet op ingegaan wordt, dreigen de bewoners met een dagvaarding voor de rechtbank.
Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) woont zelf al jarenlang in het Coletijnenhof en begrijpt het ongenoegen.
“Het is duidelijk dat het in het park de laatste drie à vier maanden van kwaad naar erger gaat”, aldus Van Den Driessche. “Er mag zeker leven zijn in het park, maar zoals het er nu aan toe gaat, is er geen enkel respect meer voor het openbaar domein en de omwonenden. Ik roep dan ook burgemeester Dirk De fauw (CD&V) op om op zijn job te doen door de politie de opdracht te geven effectief te controleren en te verbaliseren.”
Vervanging van café
Ook de Vooruit-gemeenteraadsleden Annick Lambrecht en Sandra Wintein, die ook in de buurt wonen, steunen het protest en zullen erover interpelleren op de volgende gemeenteraad.
“De picknickbanken en stoelen zijn overdag een welgekomen rustpunt voor de wandelaars en ouders met spelende kinderen, maar zijn na twintig uur een middel om het café te vervangen, met meegebrachte alcoholische dranken en met fastfood waarvan de verpakkingen en restanten blijven rondslingeren”, luidt het in de interpellatie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier