Bruggeling Pablo Annys (lijsttrekker Vooruit) na uitbrengen van zijn stem: “En nu ga ik mijn gras afrijden thuis”

Pablo Annys haalde Brugge het meeste stemmen binnen van alle Brugse kandidaten. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Deze ochtend om 11 uur heeft de Brugse schepen Pablo Annys, lijsttrekker op de Vlaamse lijst van Vooruit in onze provincie, zijn stemplicht vervuld in de lokalen van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat in Snt-Andries.

“Ik ben, zoals elke week trouwens, eerst naar de Zondagsmarkt in Sint-Michiels geweest. Niet zozeer om nog campagne te voeren, wel om ervoor te zorgen dat de dames thuis middageten hebben”, zegt Pablo Annys.

Vlotjes

In zijn stembureau 48 ging het vlotjes. “Ik kon mijn stemplicht klaren in een kwartiertje tijd, bij de andere bureaus was het langer aanschuiven. Wat de bizarre reactie ontlokte van een kiezer: bureau 48 is elk jaar het snelst. Toen ik die man erop wees dat het slechts om de vier jaar verkiezingen zijn voor onze parlementen, kon ik hem niet op andere gedachten brengen: bureau 48 is elk jaar het snelst, bleef hij volhouden…”

“Verkiezingen blijven iets bevreemdends: veel mensen kijken je aan, omdat ze je kennen als politicus. Maar je weet niet wat ze denken. Anderen slaan een praatje en wensen mij success. Of ik vertrouwen heb in de uitslag van de verkiezingen? De laatste campagnedagen geven mij een goed gevoel, veel mensen hebben de boodschap van Vooruit voor meer koopkracht, een beter onderwijs en blijven investeren in de zorg positief onthaald.”

“De campagne is nu gedaan, deze namiddag zal ik thuis eerst het gras afrijden en nadien enkele vrienden ontvangen. Vanavond verzamelt Vooruit in de Zilverstraat in Brugge”, aldus Pablo Annys.

Lees meer over: