Acht Harelbekenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook acht kandidaten uit Harelbeke. Ontdek hier wie dat zijn.

Lynn Callewaert (CD&V)

ynn Callewaert.
ynn Callewaert. © CD&V

Lynn Callewaert staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 34-jarige Harelbekenaar is fractiemedewerker en praktijkassistent aan de KU Leuven.

Melissa Depraetere (Vooruit)

Melissa Depraetere.
Melissa Depraetere. © Vooruit

Melissa Depraetere staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de eerste plaats. De 32-jarige Harelbekenaar is federaal parlementslid en partijvoorzitter van Vooruit.

Tijs Naert (Groen)

Tijs Naert.
Tijs Naert. © Opbouwwerker Groen Groen

Tijs Naert staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement op de vijfde plaats. De 45-jarige Harelbekenaar is momenteel schepen van Harelbeke.

Ivan Sabbe (Voor U)

Ivan Sabbe staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de eerste plaats. De 58-jarige Harelbekenaar is ondernemer.

Alain Top (Vooruit)

Alain Top.
Alain Top. © Vooruit

Burgemeester van Harelbeke Alain Top staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de twintigste plaats.

Célestine Vandeputte (N-VA)

Célestine Vandeputte staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de zestiende plaats. De 24-jarige Harelbekenaar is communicatieverantwoordelijke van N-VA.

Michaël Vannieuwenhuyze (Open VLD)

Michaël Vannieuwenhuyze.
Michaël Vannieuwenhuyze. © YORBEN AUDENAERT Open VLD

Michaël Vannieuwenhuyze staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als achtste opvolger. De 42-jarige Harelbekenaar staat aan het hoofd van de sportdienst in Harelbeke.

Stephanie Verbrugghe (PVDA)

Stephanie Verbrugghe.
Stephanie Verbrugghe. © PVDA

Stephanie Verbrugghe staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als eerste opvolgster. De 42-jarige Harelbekenaar werkt als bediende.