49 Kortrijkzanen nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Tristan Vandevelde

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook 49 kandidaten uit Kortrijk. Ontdek hier wie dat zijn.

Wouter Allijns (Open VLD)

Wouter Allijns staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement op de achttiende plaats. De 43-jarige Kortrijkzaan is schepen van Stad Kortrijk.

Joost bonte (Vooruit)

Joost Bonte staat voor Vooruit op de Europese lijst als lijstduwer. De 64-jarige Kortrijkzaan is zelfstandige.

Tijs Callebert (Vlaams belang)

Tijs Callebert
Tijs Callebert © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Tijs Callebert staat op de West-Vlaamse lijst van Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als dertiende opvolger. De 51-jarige man werkt als bediende.

Mia Cattebeke (CD&V)

Mia Cattebeke.
Mia Cattebeke. © CD&V

Mia Cattebeke staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement als vijftiende opvolgster. De 67-jarige Kortrijkzaan is gepensioneerd.

Bo D’Alwein (Open VLD)

© LUX visual storytellers

Bo D’Alwein staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor het Vlaams Parlement als zevende opvolger. De 23-jarige Kortrijkzaan is parlementair medewerker.

Anaïs de Bethune (CD&V)

Anaïs de Bethune.
Anaïs de Bethune. © CD&V

Anaïs de Bethune staat op de Europese lijst van CD&V als vierde opvolgster. De 34-jarige vrouw werkt als projectmanager bij VIVES.

Caroline De Bock (PVDA)

Caroline De Bock.
Caroline De Bock. © PVDA

Caroline De Bock staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als dertiende opvolgster. De 31-jarige Kortrijkzaan is medewerker bij ManiFesta.

Marniek De Bruyne (Vlaams Belang)

Marniek De Bruyne.
Marniek De Bruyne. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Marniek De Bruyne staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de dertiende plaats. De 64-jarige Kortrijkzaan is gepensioneerd.

Felix De Clerck (CD&V)

Felix De Clerck
Felix De Clerck © CD&V

Felix De Clerck staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de vierde plaats. De 40-jarige Kortrijkzaan is campagneleider van CD&V nationaal.

Philippe De Coene (Vooruit)

Philippe De Coene duwt de Europese lijst van Vooruit. De 63-jarige Kortrijkzaan is uitvoerend directeur bij Phronesis.social.

Maarten De Meester (PVDA)

Maarten De Meester.
Maarten De Meester. © PVDA

Maarten De Meester staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de veertiende plaats. De 38-jarige Kortrijkzaan werkt als logistiek medewerker bij Barco.

Robbin Decock (Voor U)

Robbin Decock staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de vijftiende plaats. Hij is 24 jaar.

Phebe Demeulemeester (Voor U)

Phebe Demeulemeester staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de tiende plaats. De 28-jarige vrouw werkt als huishoudhulp.

Arno Demeyere (PVDA)

Arno Demeyere.
Arno Demeyere. © PVDA

Arno Demeyere staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als vierde opvolger. De 32-jarige Kortrijkzaan is teamleader in een voedingsbedrijf.

Keely Detavernier (N-VA)

Kelly Detavernier.
Kelly Detavernier. © N-VA

Kelly Detavernier staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement op de negende plaats. De 45-jarige Kortrijkzaan is schepen van Kortrijk.

Marleen Dierickx (Groen)

Marleen Dierickx staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement als derde opvolgster. De 27-jarige vrouw is coördinator voor gelijk onderwijskansenbeleid in een secundaire onderwijscampus in Kortrijk.

Natalie Eggermont (PVDA)

Natalie Eggermont.
Natalie Eggermont. © Stefaan Van Parys PVDA

Natalie Eggermont staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als lijsttrekker. De 35-jarige Kortrijkse is spoedarts.

Sandra Ingouf (PVDA)

Sandra Ingouf staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zesde opvolgster. De 61-jarige Kortrijkzaan is maatschappelijk werker.

Jaouad Karim (Groen)

Jaouad Karim.
Jaouad Karim. © Opbouwwerker Groen Groen

Jaouad Karim staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement. De 41-jarige Kortrijkzaan is assistent werkleider bij de Kringloopwinkel.

Yoeri Lefevre (Voor U)

Yoeri Lefevre staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de elfde plaats. De 56-jarige Kortrijkzaan heeft een eigen welnesszaak.

Patrick Leny (PVDA)

Patrick Leny.
Patrick Leny. © PVDA

Patrick Leny staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordiging op de twaalfde plaats. De 52-jarige man is textielarbeider.

Nawal Maghroud (Vooruit)

Nawal Maghroud.
Nawal Maghroud. © Vooruit

Nawal Maghroud staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de tweede plaats. De 32-jarige Kortrijkzaan werkt als ambtenaar FOD Financiën.

Iradj Mirzeaa Cheshmeh (PVDA)

Iradj Mirzeaa Cheshmeh.
Iradj Mirzeaa Cheshmeh. © PVDA

Iradj Mirzeaa Cheshmeh staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als zesde opvolgster. De 61-jarige Kortrijkzaan is vertaler-tolk.

Analucia Moreno Concha (N-VA)

Analucia Moreno Concha staat op de Europese lijst van N-VA als vierde opvolgster. De 34-jarige Kortrijkzaan is marketing manager.

Mohamed Ouassou (PVDA)

Mohamed Ouassou.
Mohamed Ouassou. © PVDA

Mohamed Ouassou staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als negende opvolger. De 47-jarige Kortrijkzaan is arbeider bij CNH.

Vincent Patte (Voor U)

Vincent Patte staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor het Vlaams Parlement op de zeventiende plaats. De 48-jarige Kortrijkzaan is ondernemer.

Joeri Pauwels (Voor U)

Joeri Pauwels staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 28-jarige Kortrijkzaan is ondernemer.

Remko Quidousse (Vlaams Belang)

Remko Quidousse.
Remko Quidousse. © Vlaams Belang

Remko Quidousse staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement als derde opvolger. De 25-jarige Kortrijkzaan is partijmedewerker.

Axel Ronse (N-VA)

Axel Ronse.
Axel Ronse. © N-VA

Axel Ronse staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de derde plaats. De 42-jarige Kortrijkzaan is ondernemer en parlementslid.

Carmen Ryheul (Vlaams Belang)

Carmen Ryheul.
Carmen Ryheul. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Carmen Ryheul staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement op de zesde plaats. De 53-jarige Kortrijkzaan is momenteel volksvertegenwoordiger in de Kamer.

Catherine Sabbe (Voor U)

Catherine Sabbe staat op de West-Vlaamse lijst van Voor U voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als tweede opvolger. De 70-jarige Kortrijkzaan is bestuurder in verschillende vennootschappen.

Giovanny Saelens (N-VA)

Giovanny Saelens.
Giovanny Saelens. © N-VA

Giovanny Saelens staat op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement als eerste opvolger. De 32-jarige man is kabinetschef van N-VA Kortrijk.

Anke Seynhaeve (N-VA)

Anke Seynhaeve.
Anke Seynhaeve. © N-VA

Anke Seynhaeve staat op de West-Vlaamse lijst van N-Va voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de twaalfde plaats. De 30-jarige Kortrijkzaan is parlementair medewerker.

Pieter Soens (CD&V)

Pieter Soens.
Pieter Soens. © CD&V

Pieter Soens staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zevende opvolger. De 46-jarige Kortrijkzaan is advocaat.

Lotte Tienpont (PVDA)

Lotte Tienpont.
Lotte Tienpont. © PVDA

Lotte Tienpont staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de derde plaats. Ze is 26 jaar.

Vincent Van Quickenborne (Open VLD)

Vincent Van Quickenborne
Vincent Van Quickenborne © YORBEN AUDENAERT Open Vld

Burgemeester Vincent Van Quickenborne staat op de West-Vlaamse lijst van Open VLD voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de eerste plaats. Hij is 51 jaar.

Matti Vandemaele (Groen)

Matti Vandemaele trekt de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De 43-jarige man is adjunct-kabinetschef van petra De Sutter.

Sien Vandevelde (CD&V)

Sien Vandevelde.
Sien Vandevelde. © CD&V

Sien Vandevelde staat op de West-Vlaamse lijst van CD&V voor het Vlaams parlement als tweede opvolgster. De 29-jarige vrouw is nationaal voorzitter van jong CD&V.

Jouwe Vanhoutteghem (PVDA)

Jouwe Vanhoutteghem.
Jouwe Vanhoutteghem. © PVDA

Jouwe Vanhoutteghem staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als tweede opvolger. De 38-jarige Kortrijkzaan werkt als bediende.

Liesbeth Vercaemst (Vlaams Belang)

Liesbeth vercaemst.
Liesbeth vercaemst. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Liesbeth Vercaemst staat op de Europse lijst van Vlaams Belang als zevende opvolgster. De 41-jarige Kortrijkzaan is invalide.

Pieter Vercruysse (PVDA)

Pieter Vercruysse.
Pieter Vercruysse. © PVDA

Pieter Vercruysse staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als derde opvolger. De 38-jarige Kortrijkzaan is lasser en metaalbewerker.

Carole Vergote (PVDA)

Carole Vergote.
Carole Vergote. © PVDA

Carole Vergote staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement op de elfde plaats. De 50-jarige Kortrijkzaan werkt als zorgkundige in de thuisverpleging.

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)

Wouter Vermeersch.
Wouter Vermeersch. © Céline De Caluwe Vlaams Belang

Wouter Vermeersch staat op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Belang voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de eerste plaats. De 39-jarige Kortrijkzaan is momenteel ook volksvertegenwoordiger.

Maxim Veys (Vooruit)

Maxim Veys.
Maxim Veys. © Vooruit

Maxim Veys staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor het Vlaams Parlement op de derde plaats. De 37-jarige Kortrijkzaan zetelt momentele in het parlement.

Thomas Vlaemynck (Partij Blanco)

Tjomas Vlaemynck staat op de West-Vlaamse lijst van Partij Blanco voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als zesde opvolger. De 25-jarige Kortrijkzaan studeert nog.

Heidi Walgraeve (PVDA)

Heidi Walgraeve.
Heidi Walgraeve. © PVDA

Heidi Walgraeve staat op de West-Vlaamse lijst van PVDA voor het Vlaams Parlement als vijfde opvolger. De 63-jarige Kortrijkzaan is programmeur.

David Wemel (Groen)

David Wemel staat op de West-Vlaamse lijst van Groen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de dertiende plaats. De 44-jarige Kortrijkzaan is onderwijspedagoog.

Axel Weydts (Vooruit)

Axel Weydts.
Axel Weydts. © Vooruit

Axel Weydts staat op de West-Vlaamse lijst van Vooruit voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers als eerste opvolger. De 42-jarige Kortrijkzaan is schepen van Kortrijk.