Leye, Belhocine, Storck… ? KVK wil snel een opvolger voor Elsner

© BELGAIMAGE
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Het was héél laat, woensdagavond, het telefoontje van Luka Elsner naar Matthias Leterme. De algemeen manager van KV Kortrijk viel achterover: de Sloveense coach van KVK, pas sedert 31 januari aan de slag in Kortrijk, maakte per direct een einde aan zijn arbeidsovereenkomst met KVK.

Heel snel zou blijken waarom: Standard verkoos na gesprekken met Blessin (Oostende), Storck (zonder club) Elsner boven Weiler. En die hapte dus meteen toe, Standard is een grotere club dan KVK en betaalt beter, zullen wel zijn argumenten zijn. En het gentleman’s agreement tussen de profclubs – geen spelers of trainers wegkapen die elders nog onder contract liggen – lapten de Rouches zonder scrupules aan hun laars.

Voor wie nog twijfelt: er lopen maar weinig gentlemen in het topvoetbal. Naar verluidt was iedereen bij KVK “weggeblazen” door het telefoontje.

Voor wie nog twijfelt: er lopen maar weinig gentlemen in het topvoetbal

Onder Elsner waren duidelijke stappen gezet, KVK stond na de eerste moeilijke maanden onder Elsner vorig seizoen dit seizoen met best aantrekkelijk voetbal al netjes 8ste – zonder het domme puntenverlies in de laatste minuten van de laatste twee matchen zelfs helemaal bovenaan. En vooral: Elsners fanatieke en moderne aanpak kreeg van de hele groep (waar de peoplemanager Elsner ook een hecht team van had gemaakt) heel veel lof.

Aanvoerder Kristof D’Haene noemde Elsner ronduit de beste coach met wie hij ooit werkte. En die ‘topcoach’ moet nu worden vervangen, in een kort bericht van KVK dat zich verder van alle commentaar onthoudt, wordt gesteld dat de club snel werk maakt van een opvolger.

De Veekaa wil duidelijk liever niet naar Club trekken met assistent Bart Meert als T1 a.i. De eerste namen van de mogelijke opvolgers zijn logisch: Mbaye Leye, met wie al werd gesproken als mogelijke opvolger van Yves Vanderhaeghe, Karim Belhocine, nog steeds geliefd bij KVK, Bern Storck, mirakelman van Moeskroen en Cercle Brugge en zonder club momenteel…

Wellicht volgt dra uitsluitsel. Dury misschien weg in Waregem en een nieuwe sportieve baas bij Kortrijk: het zijn spannende dagen in Zuid-West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.