Kampioenschap

Jan Decock

Opluchting bij wielerminnend Waregem en ook bij de organisatoren van het BK van zondag 20 juni: er mag publiek langs het parcours, afgezien van enkele afgegrendelde zones waar vooral de veiligheid van de renners primeert.

Het mag en het moet ook: zoveel mogelijk mensen die genieten van de koers, maar dan wel met gezond verstand. Dat wil zeggen: toch in acht houden dat de pandemie nog niet voorbij is en dat bepaalde maatregelen blijven gelden ondanks de vele versoepelingen die er intussen zijn gebeurd.

Op zich hoeft dat zeker geen rem te zetten op het enthousiasme in de stad en de deelgemeenten waarlangs het parcours is getrokken en iedereen om de zoveel tijd verzekerd is van een beklijvende doortocht van de renners. Hoe dan ook: het is een grote zaak dat je al van nabij de titelkoers kan volgen. En daarnaast kan je zelfs kiezen of je vanop een groot scherm op een terrasje de esbattementen van de topsporters bewondert.

Voorsmaakje

De lokale horeca krijgt alle kansen daartoe, weliswaar op eigen verantwoordelijkheid. Maar dat is allerminst een probleem, gezien de vele voorwaarden die de sector nu al nauwgezet opvolgt en ervoor zorgt dat je in alle veiligheid geniet van een drankje. De cijfermatige vooruitzichten en statistische gegevens doen veronderstellen dat het binnen heel afzienbare tijd nog heel wat beter wordt voor sociale contacten, groepsevenementen en alles wat daarmee te maken heeft. Misschien kan het BK, dat nu voor de derde keer in Waregem wordt gereden, daar al een voorsmaakje van geven.

“De titelstrijd moet meer dan één winnaar opleveren: wij allemaal”

Tegelijk is het ook een echte test voor organisatoren van festiviteiten, voor de stad zelf om na te gaan of ondanks de geldende maatregelen massaspektakels al mogelijk zijn. In het vooruitzicht van bijvoorbeeld de Parkconcerten en nog wat later de Koersefeesten mag je het gerust een echte vuurproef noemen. De tricolore titelstrijd in Waregem moet meer dan één enkele winnaar opleveren: wij allemaal!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten