Goeie cijfers

Bart Casteleyn© Christophe De Muynck
Bart Casteleyn© Christophe De Muynck
Bart Casteleyn
Bart Casteleyn Hoofdredacteur KW

Ik doe weinig rare dingen, maar ik lees wel eens oude kranten. Gisteren is soms interessanter dan vandaag, vandaar. Oude kranten vind je met hopen in Roeselare, langs de Meiboomlaan. Daar doet onze redactie een gooi naar het wereldrecord gazetten verzamelen. Een jaar telewerk levert ons misschien nog wel een plekje op in dat Ierse bierboek. Wij maken altijd en overal het nieuws, dat zie je zo.

Ik doe weinig onhandige dingen, maar deze week botste ik op een stapel zomerkranten van 2020. En uiteraard begint een mens dan te bladeren. En terug te blikken. Wist je dat we vorig jaar nog erg gefocust waren op cijfers? 209 besmettingen per week in West-Vlaanderen, 17 gemeenten al twee weken coronavrij, nog 38 mensen in onze ziekenhuizen,… Veel getallen in één oude krant.

Een jaar telewerk levert ons misschien nog wel een plekje op in dat Ierse bierboek

Vandaag merk ik op dat die cijfers geen plaats meer konden veroveren in deze krant. Of toch bijna, sorry. Want wat vorig jaar nog goed was voor twee volle pagina’s, verdient nu toch twee regels op pagina twee? Wel, hier gaan we: er waren deze week nog 199 besmettingen in onze provincie, 21 gemeenten van de 64 tellen al een week geen coronagevallen en er liggen nog 15 zieken in onze 11 ziekenhuizen. En we kunnen er nog wat bijgeven: al 69,37 procent van alle West-Vlamingen kreeg op zijn minst al 1 prik. Goed nieuws, dat zie je zo.

Het cijfer waar mensen nu meest van wakker liggen, is dat op de thermometer. Het weer is weer aan zet. En omdat je het buiten misschien niet helemaal merkt, hebben we de krant alvast in een zomers jasje gestoken. Negen weken lang zorgen we voor een fijn vakantiegevoel – zelfs bij minder dan 20 graden. Spraakmakende interviews, luchtige reportages, zonnige rubriekjes, zoektochten en extra puzzelplezier. We hopen dat het smaakt.

Ik doe weinig zotte dingen, maar ik kijk wel uit naar de vakantie. En ik wens jullie allemaal een fijne zomer, met goeie cijfers op de thermometer.

Reageren? bart.casteleyn@kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier