Zeven gewonden nadat zware tak van boom afbreekt op dansevent benenwerk in Brugge

Het Astridpark werd ontruimd naar aanleiding van het incident.
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Zaterdagavond rond 21 uur zat het Astridpark in hartje Brugge afgeladen vol voor het dansevent Benenwerk. Tot plots een zware tak van een boom afknakte en in het publiek terecht kwam. Zeven mensen raakten daarbij gewond waarvan twee ernstig.

Vijf personen werden met ambulances naar het ziekenhuis overgebracht, twee andere gingen op eigen kracht naar het hospitaal. Een tiener die de tak vol op de schouder kreeg, is er het ernstigst aan toe. Aangezien het windstil was, is de zware tak in alle waarschijnlijkheid afgeknakt door de trillingen van de muziek.

De tak bleek rot vanbinnen.
De tak bleek rot vanbinnen.

Op het ogenblik van de feiten waren een paar duizend mensen aanwezig op het evenement. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van cultuur Nico Blontrock waren op het event aanwezig en kwamen ter plaatse. Volgens Nico Blontrock is de zware tak horizontaal naar beneden gekomen en niet met de kruin eerst. Anders had de tol wel eens anders kunnen uitdraaien. Om alles vlot te laten verlopen, werd een deel van het park geëvacueerd. De brandweer kwam met de ladderwagen ter plaatse om de takken van de bewuste boom in te korten.

De afgeknakte tak was van binnen rot, nu zal een gespecialiseerde firma de boom moeten nazien en hem indien nodig vellen.

Benewerk ging op de andere locaties in de binnenstad gewoon door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier