Twee doden na zware klap tegen boom in Wingene, derde persoon slaat op de vlucht en wordt even later thuis aangetroffen

De wagen knalde tegen een boom, twee mannen kwamen daarbij om het leven. © Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Twee mannen zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de grens tussen Wingene en Ruiselede. Een wagen knalde bijzonder hard op een boom langs de weg. Voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat. Een derde persoon vluchtte weg, maar werd later bij hem thuis aangetroffen. “We hebben hem thuis een bezoekje gebracht. Hij bleek zwaargewond”, klinkt het bij Luc Verbeure van de politiezone Tielt.

Het ongeval gebeurde in de Vagevuurstraat vlakbij Sint-Pietersveld in Wingene en het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede, niet ver van de grens met Beernem. Rond 22.30 uur kregen de hulpdiensten een oproep binnen van een zwaar verkeersongeval met geknelden. Maar alle hulp kwam helaas te laat.

“Er zijn twee dodelijke slachtoffers”, bevestigt officier Bonte. “Er waren volgens de eerste vaststellingen geen andere wagens bij het ongeval betrokken. De oorzaak is nog niet duidelijk.” Het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. De beperkte zichtbaarheid door het duister en de felle regen kan een rol gespeeld hebben.

Derde persoon slaat op de vlucht

De wagen raakte van de baan af en knalde hard tegen een boom. Het wrak plooide zich rond de stam. “De bestuurder bleek overleden, een tweede passagier was uit het voertuig geslingerd en bleek ook overleden”, zegt Luc Verbeure van de politiezone Tielt. Beide mannen, afkomstig uit Blankenberge en Brugge, waren 19 jaar.

Een derde passagier sloeg meteen na het ongeval op de vlucht, om een nog onbekende reden. Politie en brandweer speurden het nabije maïsveld en de ruime omgeving af met een speurhond en een drone. Aanvankelijk leverde die zoektocht niets op, maar de politie kon de identiteit van de 20-jarige man uit Beernem toch achterhalen. “We hebben hem thuis een bezoekje gebracht. Hij bleek zwaargewond”, zegt Verbeure. Volgens het parket verkeert hij niet in levensgevaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier