Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

De brandweer kwam alles opruimen. © JH
Redactie KW

Een vieze bedoening maandagochtend in het dorpje Woumen bij Diksmuide. De bestuurder van een tractor met aalkar had niet gezien dat er net werflichten waren geplaatst voor werken die opgestart werden, gooide de remmen dicht… en verloor een lading slib. De brandweer kwam alles opruimen.

Op de Woumenweg werden maandagochtend werken gestart in het centrum van Woumen. Een aannemer richt er een Hoppinpunt in met verhoogde bushalte. Er werden werflichten geplaatst omdat het verkeer er in de richting van Diksmuide over één rijstrook moet. Het ene rijvak is dan immers afgesloten. De werflichten waren om 7.15 uur nog maar net geplaatst toen de bestuurder van een tractor met aalkar dat niet opmerkte. Hij gooide wel nog vol de remmen dicht, maar daarbij schoot de afsluitklep van de aalkar open. Over een afstand van meer dan tien meter en de hele breedte van de weg spoot het slib in het rond. Dat zou afkomstig zijn van de baggerwerken in de buurt. De hele weg, het fietspad, de grasstroken en enkele auto’s raakten besmeurd. Ook enkele gevels van huizen kregen spetters te verwerken.

Brandweer ruimt op

De brandweer van Diksmuide snelde ter plaatse om zo snel mogelijk alle slib op te ruimen. Even verderop zit immers ook de basisschool van Woumen en ouders moesten er passeren om hun kroost naar de eerste schooldag te brengen. Tegen 8 uur had de brandweer het meeste van de weg reeds vrijgemaakt. De politie onderzoekt de feiten, de tractorbestuurder zou doorgereden zijn. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier