Rijbewijs van 28-jarige bestuurster ingetrokken na dodelijk ongeval in Oostende

De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. © JRO

Naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval donderdag in Oostende is het rijbewijs van een 28-jarige bestuurster voor vijftien dagen ingetrokken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 77-jarige vrouw werd aangereden door een wagen die een oprit verliet.

Het ongeval deed zich donderdag rond 10.45 uur voor in de Oostendse Vuurtorenwijk. Een 77-jarige vrouw uit Oostende stond op de bus te wachten toen ze in de Stroombanklaan werd aangereden door een voertuig dat een oprit verliet. Daarbij kwam het slachtoffer onder de wagen van de 28-jarige vrouw terecht. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De zeventiger bezweek ter plaatse aan haar verwondingen.

Verkeerd manoeuvre

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het incident te onderzoeken. Volgens de expert maakte de bestuurster inderdaad een verkeerd manoeuvre bij het verlaten van een oprit. Het rijbewijs van de 28-jarige vrouw werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier