Onderkoelde fietser uit kanaal Brugge-Oostende gered: ongeruste echtgenote sloeg alarm

De zestiger werd onderkoeld overgebracht naar het ziekenhuis. © gf

Een 64-jarige Bruggeling is donderdagochtend na een fietsongeval uit het kanaal Brugge-Oostende gered. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Het slachtoffer werd onderkoeld overgebracht naar het ziekenhuis.

De echtgenote van de zestiger verwittigde rond 4.15 uur de hulpdiensten. Ze vertelde dat haar man met enkele vrienden naar een zeilclub in Oostende fietste. Dat gebeurde wel vaker, maar dan was hij volgens de ongeruste vrouw altijd vroeger thuis. De lokale politie van Brugge startte onmiddellijk een onderzoek. Zo werden meerdere ziekenhuizen gebeld en werd contact opgenomen met de zeilclub.

Wellicht een ongeval

Ondertussen reden politiepatrouilles langs verschillende mogelijke routes van Oostende naar Brugge. Via plaatsbepaling van zijn gsm en tablet werd een zone bepaald langs het kanaal Brugge-Oostende. Uiteindelijk werd de man rond 5.30 uur levend aangetroffen in het kanaal. Hij bleek niet meer in staat te zijn om zelf uit het water te komen. De zestiger werd vervolgens onderkoeld overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe lang het slachtoffer precies in het water gelegen heeft. Volgens de eerste vaststellingen zou hij accidenteel in het water beland zijn. Zijn fiets en zijn rugzak zijn nog steeds spoorloos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier