Motard raakt zwaargewond nadat hij botst op verkeerszuil en tientallen meters wordt weggeslingerd in Dentergem

De Markegemsesteenweg werd plaatselijk afgesloten maar dit veroorzaakte weinig verkeershinder. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Bij een verkeersongeval langs de Markegemsesteenweg in Dentergem is dinsdagavond een motorrijder zwaargewond geraakt. De man botste op een verkeerszuil en werd tientallen meters ver weggeslingerd.

De motorrijder reed rond 18.40 uur op de Markegemsesteenweg in de richting van het centrum van Dentergem. Ter hoogte van het kruispunt met een zijtak van de Markegemsesteenweg verloor de man de controle over het stuur. Hij reed over een vluchtheuvel aan de rechterkant van de weg en ramde het paaltje dat er een wegversmalling aangeeft.

Zwaar gewond

De motard werd in de lucht geworpen en schoof nog een eind door op het wegdek. Pas zo’n 25 meter verder kwamen motor en motorrijder tot stilstand. Buren werden opgeschrikt door de harde klap en het schurende geluid van de motorfiets over het asfalt. Ook het paaltje dat de chauffeur raakte, werd weggeslingerd en belandde nog enkele meters verder onder een geparkeerde auto.

De motorrijder was er zwaar aan toe, volgens getuigen belandde hij onder zijn motorfiets. De MUG, brandweer en politie snelden ter plaatse. Ambulanciers boden de man ter plaatse de eerste zorgen en hadden enige tijd nodig om het slachtoffer te stabiliseren. Nadien werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De exacte aard van de verwondingen zijn niet duidelijk maar een bloedvlek op het wegdek voorspelde weinig goeds.

Plotse regenbui

Ook de oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Mogelijk werd de motorrijder verrast door een plotse regenbui. Al wordt volgens buurtbewoners wel vaak te snel gereden op de kaarsrechte strook van de Markegemsesteenweg. Er is slechts 50 kilometer per uur toegelaten.

Door de klap verloor de motorfiets van het slachtoffer heel wat olie en benzine. De brandweer ruimde het gelekte goedje op. Tot die tijd was de Markegemsesteenweg plaatselijk afgesloten maar dit veroorzaakte weinig verkeershinder.

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier