Moeder nog steeds kritiek na ongeval met spookrijdster op A19 in Ieper

De klap was enorm. © TP

De 40-jarige vrouw die zaterdag zwaargewond raakte bij een ongeval op A19 in Ieper, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. De spookrijdster die de fatale crash veroorzaakte, verschijnt zondagavond voor de onderzoeksrechter.

De hulpdiensten werden zaterdag kort na 9:00 uur opgeroepen voor een zwaar ongeval op de A19 richting Ieper. Twee wagens waren hard met elkaar in botsing gekomen, maar de precieze omstandigheden waren op dat moment onduidelijk.

Spookrijder

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde daarom een verkeersdeskundige ter plaatse. Uit de bevindingen van de expert bleek snel dat een voertuig in de verkeerde richting de A19 was opgereden. Vervolgens kwam de spookrijder in botsing met de wagen van een gezin uit het Waalse Frasnes-lez-Anvaing.

Bij het ongeval kwam de 63-jarige vader van het gezin om het leven. De 40-jarige moeder werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket is haar toestand zondagnamiddag nog steeds kritiek. Een 13-jarige dochter raakte zwaargewond, terwijl haar tweelingzus lichtere verwondingen opliep. Ook de bestuurster van het andere voertuig werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar de 25-jarige vrouw uit Menen verkeerde niet in levensgevaar.

Eerder ongeval

De verdachte zal zondagavond voorgeleid worden bij de Ieperse onderzoeksrechter. Die moet beslissen of en voor welke kwalificaties de spookrijdster aangehouden wordt. Ondertussen bevestigde het parket dat de vrouw eerder op zaterdagochtend al betrokken was bij een ongeval in Menen. De dag voor de feiten verscheen de verdachte ook voor de politierechtbank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier