Meer duidelijkheid over tragisch ongeval in Kortemark: “De fietser moet geschrokken zijn, kwam ten val en werd zo aangereden”

Het ongeval gebeurde langs de Staatsbaan in Kortemark. © JH
Redactie KW

Er is meer duidelijkheid over het tragische ongeluk in Kortemark dat donderdagochtend het leven kostte aan een 75-jarige fietser uit Hooglede. Volgens het onderzoek reed de fietser aan de verkeerde kant van het fietspad en schrok toen een vrachtwagen vanuit een parking rechts opdraaide. De fietser kwam ten val en werd zo aangereden. De trucker kon 120 kilometer verder aangetroffen worden. Hij wist van niets.

Door het onderzoek van de deskundige kon donderdag enkele uren na het ongeval opheldering worden gebracht. Aanvankelijk was onduidelijk wat er gebeurde. De fietser werd donderdagochtend om 9.30 uur levenloos aan de rechterkant van de weg aangetroffen op de Staatsbaan in Kortemark. De man was zwaar toegetakeld en was duidelijk zwaar aangereden. Maar van een aanrijdend voertuig was niets te bespeuren. Het was dus erg onduidelijk wat er gebeurde, te meer er ondanks het drukke uur geen getuigen waren.

Spijtig ongeval

Dankzij het onderzoek van de deskundige en videobeelden van de ANPR-camera’s is er nu meer duidelijkheid. Dat werd intussen meegedeeld aan de familie. “We kunnen bevestigen dat uit het onderzoek bleek dat de fietser aan de verkeerde kant van de weg reed op het fietspad en een vrachtwagen vanuit een steeg naar een parking de Staatsbaan rechts opdraaide”, zegt Griet De Prest van het parket van West-Vlaanderen. “De fietser moet geschrokken zijn, remde en kwam ten val. Zo werd hij aangereden. De trucker was zich van geen kwaad bewust en kon pas later in Grimbergen aangetroffen worden. Het gaat dus om een spijtig ongeval en er is geen sprake van vluchtmisdrijf.”

Ook de trucker kan de nodige bijstand krijgen indien nodig. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier