Man (27) zwaargewond nadat buggy kantelt op heuveltop van Rodeberg in Heuvelland

Het ongeval gebeurde op een parking bij de ruïne van het iconische hotel De Kosmos, op de top van de Rodeberg in Heuvelland. © TP
Redactie KW

Op de Heuvellandse Rodeberg raakte een 27-jarige man vrijdagnamiddag zwaargewond nadat een buggy omkantelde.

Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag op een parking bij de ruïne van het iconische hotel De Kosmos op de top van de Rodeberg in Heuvelland. De hulpdiensten werden rond 16.15 uur opgeroepen voor een persoon die er beklemd was.

Hand gekneld

“Het ging om een buggy die op een zijkant was beland”, zegt luitenant Nico Debruyne van Brandweer Westhoek. “Bij onze aankomst was het voertuig alweer rechtop getrokken, maar een van de inzittenden zat met de hand gekneld aan het voertuig. Omdat de persoon heel wat pijn had, hebben we gewacht op een MUG-team om in samenspraak met hen de bevrijding uit te voeren. Het ging op het eerste gezicht om een zeer ernstig letsel, maar de persoon was niet in levensgevaar.”

Teambuilding

Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper, bevestigt dat het slachtoffer niet in levensgevaar verkeert, maar wel zware verwondingen opliep aan de arm. Het slachtoffer, een man van 27 jaar uit Ledegem, zou met een groep collega’s op de Rodeberg rondgereden hebben in enkele buggy’s als een vorm van teambuilding. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier