Jongen (16) overleden bij tragisch ongeval in Ichtegem: slachtoffer valt met fiets en wordt aangereden door auto

Op deze plek deed het tragische ongeval zich voor. © MM
Redactie KW

Bij een tragisch verkeersongeval in de Veldstraat in Ichtegem is vrijdagavond een 16-jarige jongen om het leven gekomen. Hij was op de baan met de fiets, toen hij ten val kwam. Daarop werd hij aangereden door een automobilist die uit de tegenovergestelde richting kwam.

De jongen, die in het vierde middelbaar zat in het Sint-Jozefscollege in Torhout, was vrijdagavond thuis in Ichtegem met de fiets vertrokken. Niet veel later ging het helemaal fout in de Veldstraat. Daar kwam hij even voor 18 uur ten val, net toen een wagen uit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder, een 27-jarige man uit Koekelare, kon een aanrijding niet meer vermijden. Hij stopte meteen en alarmeerde politie en ziekenwagen, maar alle hulp kwam te laat. Timo werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar bezweek daar aan zijn verwondingen.

“Het parket besliste om een verkeersdeskundige aan te stellen, om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen”, aldus Annemie Wittesaele van de politiezone Kouter. De 27-jarige automobilist was alleszins niet onder invloed. Hij was wel zwaar onder de indruk van het ongeval. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier