Jongeman (23) overlijdt na botsing met trein aan overweg in Ieper

Dodelijk ongeval aan de spooroverweg tussen Ieper en Vlamertinge. © TP
Redactie KW

De hulpdiensten werden maandag rond 5.20 uur opgeroepen voor een ongeval aan de spooroverweg van de Poperingseweg tussen Ieper en deelgemeente Vlamertinge. Een trein die uit de richting van Poperinge kwam, greep een auto. De bestuurder van de wagen, een 23-jarige man uit Voormezele, overleefde de klap niet.

Na de aanrijding werd het voertuig langs café Bybastis in Vlamertinge tientallen meters meegesleurd over de sporen. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurder te bevrijden uit het wrak. De persoon zou ter plaatse overleden zijn, waarop de brandweer de plaats van het ongeval afschermde. Het gaat om een 23-jarige man uit Voormezele.

In de trein waren een reiziger, treinbegeleider en treinbestuurder aanwezig, die allen ongedeerd bleven.

Sporen tussen Poperinge en Ieper opnieuw vrij

Na moeizame takelwerken, een grondige controle en enkele kleine herstellingen aan de seinen zijn de sporen tussen Poperinge en Ieper sinds 16.45 uur opnieuw vrij. “De trein kon op eigen kracht verder rijden”, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. “De zone werd gecontroleerd op schade maar die was eerder beperkt. Na enkele kleine herstellingen kunnen er opnieuw treinen rijden.”

Momenteel wordt de oorzaak van het ongeval nog onderzocht, maar het parket vermoedt dat de bestuurder per ongeluk te vroeg insloeg en zo op de sporen belandde. (TP/Belga)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier