Jonge bestuurder mist bocht en belandt met camionette tegen gevel van hoekwoning in Wervik

De camionette belandde tegen de gevel van een hoekwoning. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Op de hoek van de Geluwestraat en de Ommegangstraat in Wervik belandde vrijdagavond een camionette tijdens het nemen van een bocht tegen de gevel van een hoekwoning. De schade aan het huis bleef gelukkig beperkt. De jonge bestuurder uit Wervik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn passagier bleef ongedeerd.

De bestuurder van een camionette van de firma Climawest uit Zwevegem, een installatiebedrijf gespecialiseerd in HVAC-toepassingen voor bedrijven, kantoren, industrie, retail en privébouw, wilde vrijdagavond omstreeks 19 uur in de Geluwestraat (N515) de Ommegangstraat links indraaien. Op die plek is de gewestweg al enkele maanden afgesloten wegens wat verderop een verzakking in het midden van de rijbaan.

Schade beperkt

Het volgen van de omleiding liep dus verkeerd. De bewoner van de hoekwoning was op dat moment aan het douchen. De gevel raakte beschadigd, binnen is er gelukkig geen schade. De bestuurder van de camionette moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was het laatste deel van de Ommegangstraat tussen de Geluwestraat en het kruispunt Rekestraat-Ooststraat-Vredestraat een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier